Club Atlético de Madrid
Det tog inte så lång tid för Atlético att få fira säsongens första titel när man i fredags slog de värsta rivalerna, Real Madrid, och vann dubbelmötet i Spanska supercupen. Första matchen slutade 1-1 på Bernabéu och hemma vann de rödvita med 1-0.
Under Diego Simeones ledning har Atlético nu vunnit alla möjliga titlar, förutom Champions League.

Atlético Madrid har någonting spännande på gång, även om truppen inte är spikad än så känns den väldigt vass. Det som Simeone har kvar att jobba på är hur man ska ta sig fram till mål med sin nya anfalssbesättning och det känns som man kan göra det på ett roligare vis i år med en spelare som Griezmann i truppen, när han samspelar med Arda Turan och Koke.

Håll ögonen på Antoiene Griezmann, fransosen som såg mycket bra ut i dubbelmötena mot Real Madrid har en fin fin teknik och kan lura sig förbi de flesta försvarare.

Form (fem senaste)
Real Madrid, b, 1-1
Real Madrid, h,1-0

Truppen
Både Diego Simeone och Raúl García fick sina femte varningar för säsongen i den sista matchen mot Barcelona och missar därför måndagens drabbning. 
Arda Turan är inte helt återställd än efter sin skada i baksida lår och lär missa matchen.

Målvakter
Moyá
Oblak

Försvarare
Juanfran
Miranda
Godín
Siqueira
Gámez
Ansaldi
Giménez

Mittfältare
Saúl
Mario
Gabi
Koke
Tiago
Cebolla Rodríguez
Griezmann

Anfallare
Mandzukic
Raúl Jiménez
Héctor


Preliminär startelva
Moyá
Juanfran – Miranda – Godín – Ansaldi
Saúl – Gabi – Tiago – Koke
Mandzuikc – Griezmann

Rayo Vallecano
Den lilla Madrid-klubben slutade till slut på en ganska stabil tolfteplats förra säsongen efter en uppryckning på vårkanten. Det såg dock länge inget vidare ut och man släppte in mål på vartannat, mot Atlético släppte man in totalt nio mål på två möten.

Rayo går nu in på sin tredje raka säsong i högsta ligan och de gör det med ett fint passningspel och en anfallsorienterad mentalitet.
Det gäller dock att de får ihop truppen snabbt då de har haft en högst otrolig spelarkarusell under sommaren. 20 spelare ut och 15 stycken in.
Blir de samspelta så har de dock potenialen då jag tycker de har högre kvalitet än förra säsongen på de offensiva pjäserna. Viktiga Trashorras är dock kvar, likaså gamle Atleti-backen Zé Castro och målskytten Alberto Bueno, kryddat med Leo Baptistao, Jonathan Pereira, Javi Aquino och Gaël Kakuta, alla på lån.

Håll ögonen på Alberto Bueno, den gamle Real Madrid-anfallaren stod förra säsongen för flera viktiga mål.  

Truppen
Uppdateras när trupperna släppts.

Poteniell startelva
David Cobeño
Tito - Zé Castro -  Ivan Amaya - Nacho
Roberto Trashorras - Raúl Baena
Javier Aquino - Alberto Bueno - Kakuta
Jonathan Pereira

Matchfakta
Var: Campo de Fútbol de Vallecas
När: Måndagen den 25/8, klockan 22:00
TV: Cmore Sport direktsänder matchen ifrån 21:55. Om du inte har kanalen finns det streams bland annat på www.rojadircta.me.