Dags för derby i baskien, den här gången är platsen San Mamés och tidpunkten söndag klockan 16.00.
Ett av Europas vänligaste derbyn i så motto att ni under söndagens match kommer att se supportrar till de båda lagen kommer att sitta bredvid varandra utan bråk och där många av spelarna känner och respekterar varandra efter åratal av matcher mot varandra och med varandra i ungdomsturneringar, regionala lag och i Euskal Selekzioa.
 
Gör däremot inte misstaget att tro att någon av spelarna kommer att lägga fingrarna emellan när det kommer till närkampssituationer eller att man kommer att låta någon sorts vänskapsband spela in under matchen. Det här är fortfarande ett mycket prestigeladdat derby där mycket står på spel för de båda lagen.
 
Athletic släppte sin trupp på lördagskvällen och följande manskap är uttagna:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Llorente, De Marcos, Koikili, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez och Ibai.
 
Borta den här matchen är Iturraspe som är avstängd medan Oscar De Marcos är tillbaks från sin avstängning. Iker Muniain har varit skadad under veckan och men ska enligt rapporter från lördagskvällens presskonferens vara i god form inför söndagens match.
Det här innebär att Javi Martínez kommer att ta steget upp på mittfältet i Iturraspes roll och att Mikel San José tar hans plats i backlinjen. I och med Amorebietas avstängning i matchen mot United och med tanke på att Bielsa oftast vill starta med det bästa laget så förutsätter jag att han kommer att starta bredvid San José. Mitt tips på söndagens lag är därför följande:
 
                                    Gorka Iraizoz
 
Iraola  San José          Amorebieta    Aurtenetxe
 
                        Javi Martínez De Marcos
 
            Susaeta           Ander Herrera           Muniain
                       
                                    Llorente
 
 
Liten varning för att Llorente inte startar då han av och till under säsongen varit småskadad och att man därför sparat honom. I så fall blir det antagligen Toquero som startar istället.
 
När man hör spelarna och tränaren prata om matchen så är det med dom vanliga orden att det är ett svårt motstånd, att vi inte tänker på Manchester utan tar en match i taget etc. Generellt sett mest floskler men den här gången tror jag fakiskt att det stämmer. Dagens match är en av dom spelarna ser fram emot mest under året och det finns dessutom en respekt för motståndet som är reellt.
 
Respekten för motståndarna tycker jag borde finnas, inte bara åratal av matchande mot varandra utan också för att Real Sociedad förtjänat det, framförallt under 2012. Man har gått ifrån en svajig höstsäsong med en nedåtgående formkurva till att först kravla sig upp och sen stabilisera sig på den nedre mitten av tabellen.  Nedre mitt betyder 5 poäng till EL plats och 6 till nedflyttningsstrecket, tabellen är tight i år.
 
Med spelare som Griezman, Agirretxe, Aranburu, Zurutuza och lagets själ Xabi Prieto så finns det också mycket kvalitet som förtjänar stor respekt.
 
Egentligen kanske det är så att det är lättare för Athletic att gå in hundra i den här matchen jämfört med om man hade mött lag som Mallorca eller Getafe. Det kommer att bli fullt på San Mamés klockan fyra idag och ingen kommer att låta lagets spelare tänka på något annat än dagens match under de 2X45 minuter som spelas.
 
Värt att notera är att under de senaste 10 säsongerna så har Real Sociedad inte vunnit på San Mamés och att det är så långt till baks som säsongen 2001/2002 som Athletic vann bägge derbymatcherna.
 
Jag hoppas såklart på att det senare skall upprepas i och med seger idag och ser fram emot en spännande batalj i eftermiddag.
 
Athletic kommer idag att spela med sorgband för att hedra de avlidna Natxo Biritxiñaga,, lagets massör under många år och Andrés Baltar som ingick i klubbledningen under José Julián Lertxundis presidentperiod mellan 1990 och1994.