Deportivo la Coruña:

Deportivo ligger inför matchen sist i La Liga med sjutton poäng. Celta ligger positionen över med sex poäng mer och därför behöver hemmalaget en seger.
    Laget förlorade sin senaste match mot Barcelona med 2-0 och lagets senaste seger var i januari mot Malaga. Laget bytte tränare i februari till Fernando Vázquez men han har inte lyckats ta Deportivo från botten.
   På de fyra matcher som Vázquez har varit tränare har laget tre förluster och en oavgjord. Matchen mot Celta Vigo kan vara ett sista försök för Deportivo att inte hamna för långt efter i bottenstriden.

Celta Vigo:

Celta Vigo ligger näst sist i ligan men laget har delvis visat upp bra spel. Laget har en del bra spelare och borde ligga bättre till. Men det är jämnt i bottenstriden och få poäng skiljer säkerheten ifrån nedflyttning. Celta kan vid seger ta sig uppåt i tabellen.
    I den senaste matchen mot Real Madrid spelade Celta bra och skapade en del lägen framåt. Om laget gör en lika bra insats i den här omgången borde laget vinna och därmed ta tre viktiga poäng.
   Efter matchen mot Real Madrid mötte tränaren Abel Resino pressen, han tyckte att Celta kämpade bra till slut och att laget kanske förtjänade en poäng.
    - Med den attityd som vi visade kan vi fortsätta att förbättra oss och vi kommer att kämpa till slutet. Spelarna tycker det är synd att deras insats inte gav någon poäng men vi måste resa oss upp igen.
   Celta Vigo som kvitterade till 1-1 men förlorade ändå när Cristiano Ronaldo slog in sitt andra mål i matchen på en straff.
   - Man ska komma ihåg att vi mötte ett bra lag, lag som Real Madrid kontrollerar oftast matchen. Vi jobbade hårt och laget var motiverat till slutet.
   Sedan uttalade sig tränaren om matchen mot Deportivo.
   - Vi måste komma tillbaka så snabbt vi kan för vi har en viktig och stor match mot våra rivaler härnäst. På fredag måste vi ta ett steg till framåt och med den trenden som laget har visat så kommer vi att belönas, avslutade tränaren sin presskonferens med.
    Även Real Madrids assisterande tränare Aitor Karanka uttalade sig efter matchen mot Celta. Han berömde Celtas jobb hittills den här säsongen och förra säsongen när laget gick upp till La Liga.
   - De har gjort det bra med egna spelare. Jag tycker att Celta har kvalitetsspelare men det är svårt att säga om de kommer att vara bland de tre som åker ur eller inte. Men efter att ha sett vad laget har för spelare så kan jag säga att Celta är ett bra lag, sa Karanka.
  Álex López utgick skadad i matchen mot Real Madird och hans läkarundersökning i veckan visade att han kommer vara borta från spel i två till tre veckor. Därmed missar han derbyt och det blir ett avbräck för Celta eftersom López varit ordinarie under säsongen. Troligen går Danijel Pranjic in och ersätter honom på innermittfältet men även Jonathan Vila eller Vadim Demidov kan spela på innermittfältet.

Truppen till matchen består av tjugo spelare:

Sergio Álvarez, Roberto Lago, Borja Oubiña, Andrés Túñez, Jonathan Vila, Mario Bermejo, Iago Aspas, Danijel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvís, Chu Young-Park, Fabián Orellana, Toni Rodriguez, Quique de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Jonny Castro och Levy Madinda.

Med i truppen är ungdomsspelaren Levy Madinda som kan spela på innermittfältet.

Om matchen:

Galicien är en region i nordvästra Spanien som gränsar till Atlanten och Portugal. I regionen fiskas det mycket och två av de största städerna heter Vigo samt La Coruña. Det är från de två städerna som Celta Vigo och Deportivo La Coruña kommer ifrån.
   När de möter varandra är det derby med känslor och intensitet. Det första derbyt spelades 1979 och vanns av Celta med 2-0. Sedan dess har lagen mött varandra flera gånger i olika divisioner.
    Senaste mötet mellan lagen tidigare den här säsongen slutade 1-1 på Balaídos. Det var en väldigt rolig och härlig match. I den var även Juan Carlos Valeron väldigt bra för Deportivo och han får Celta se upp med igen. Veteranen har fortfarande en fin bollbehandling.
    Nu åker Celta till Riazor för att ta tre viktiga poäng i bottenstriden. Tränaren Abel Resino tror att det blir en jämn match.
   - Jag tror att det är 50-50 vilka som vinner matchen. Vissa personer säger att det här är Deportivos sista chans att ta sig uppåt i tabellen och vi får se vilken typ av spel de spelar. Deportivo kanske försöker gå framåt från start eller är mer tillbakadragna.
   Resino sa även att det är en viktig match på grund av att lagen är rivaler och har en del historia mot varandra. Men tränaren sa att matchen även är viktig för Celta eftersom laget måste bli bättre på bortaplan.
   - Att vinna på Riazor skulle vara ett viktigt steg och stärka oss på flera områden.
 
Var: Riazor.
När: Fredag 15/3, kl. 21:45.
Vad: Omgång 28 i Primera División.
TV: C More Sport.