Så var det då tid för säsongen kanske svåraste bortamatch för Athletic. Laget som verkar befinna sig i en aldrig övergående kris den här säsongen har begett sig till Barcelona för att möta stadens och Spaniens just nu outstanding bästa lag.
 
Marcelo Bielsa har tagit ut följande lag:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Castillo, Ekiza, Igor Martínez, Ramalho, Laporte y Morán.
 
Det borde leda till följande uppställning.
Iraizoz i mål, en backlinje där Aurtenetxe, Ekiza och Amorebieta känns givna men där högerbacken i och med Iraolas frånvaro är ett oskrivet blad och där min gissning blir San José eftersom Bielsa ogillar förändringar i laget. En annan möjlighet är att vi kommer att få se Jonas Ramalho på högerbacksplatsen. Mittfältet känns givet med Susaeta, Ander, Iturraspe, De Marcos och Muniain. På topp kommer säkert Aduriz att starta.
 
Det här är en match som alltid tillhör säsongens svårare och i år känns det om möjligt ännu svårare. Athletic har inte börjat säsongen bra alls och Barcelona har sin bästa säsongsstart i ligan någonsin. När Athletic dessutom just nu spelar en typ av fotboll som bygger på att man ska hålla bollen och föra matchen och därmed inte är speciellt bra på att försvara så ser jag ingen rationell möjlighet för dom rödvita att ens ta poäng.
 
Samtidigt är ju hoppet det sista som överger en supporter och det är klart att med flyt, bollar som studsar rätt och vinden i ryggen så har större mirakel skett på en fotbollsplan.
 
Domare i kvällens match är Mateu Lahoz som inte står på topplistan över favoritdomare hos Athletics supportrar och eftersom Barcelona kommer att äga bollen finns det säkert möjligheter att han kommer att blåsa i Barcas favör vid en del tveksamma situationer under matchen. Dock tror jag inte att det kommer att göra någon större skillnad för utgången av matchen.
 
Jag har alltså ingen större tilltro till att Athletic kommer att kunna rubba eller knappt ens skaka Barcelona ikväll. Att Athletic inte tagit poäng på Camp Nou på åtta år gör ju inte det hela bättre.
 
Mitt grundtips för matchen är seger för hemmalaget med 4-0 där Messi säkert hänger minst ett kanske två men där det finns så gränslöst mycket anfallskraft och kvalitet att det egentligen inte spelar någon roll vem som har sista foten på bollen.
 
Förutom ett mirakel hoppas jag att laget inte drar på sig några dumma varningar eller utvisningar som får återverkningar i kommande matcher där laget måste ta poäng. I övrigt förväntar jag mig att laget står upp, spelar stolt och med hjärta.
 
Aupa Athletic