Celta Vigo:

Det här blir tredje gången på drygt en vecka som Celta Vigo ställs mot Sevilla. Förra torsdagen möttes lagen i spanska cupen och då vann andalusierna med hela 4-0 i en match som var jämnare än resultatet visade.

I helgen ville Celta Vigo ha revansch när lagen möttes i ligan på Balaídos. Trots att ”de himmelsblåa” var en spelare mer större delen av matchen lyckades man inte vinna utan mötet slutade 1-1 efter att Claudio Beauvue kvitterat. Nyförvärvet stod för en bra insats och blev uttagen i veckans lag i La Liga.

Nu är det dags för det tredje och sista mötet när returmötet i spanska cupen ska spelas. Trots det minst sagt tuffa utgångsläget i Copa del Rey har flera spelare sagt att de inte gett upp hoppet om en final.

En av dem är just Claudio Beauvue som sagt att ingenting är omöjligt i fotboll medan Eduardo Berizzo har kallat matchen för ”svår, men inte omöjlig”. Tränaren har även uppmanat fansen att heja fram laget och skapa en god stämning på Balaídos under matchen.

Men det är nog ingen som förväntar sig att Celta Vigo ska vända det här. Truppen är ännu inte uttagen och kommer inte förrän på torsdagen, men troligen blir det samma 18 spelare som förra vekan. Laget får klara sig utan Andreu Fontás och Nolito som är fortsatt skadade och missar matchen.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Pablo Hernández;
John Guidetti.

Sevilla:

Sevilla har kommit igång rejält och kan gå mot en fin säsong om de kommande månaderna går bra. Laget är kvar i Europa League och jagar fjärdeplatsen med sista platsen till Champions League i ligaspelet.

Det brukar ta lite tid innan alla spelarna förstår Unai Emerys idéer men nu verkar laget vara redo för spel. Det visade man i första semifinalen mot Celta Vigo då man vann med 4-0. Trots det ser andalusierna sig inte som klara för final utan klubbens president José Castro sa i veckan att det återstår 90 minuter innan laget är där.

Sevilla är klara favoriter men kanske påverkas Unai Emerys startelva av att Adil Rami, Kolo och N’Zonzo är ett gult kort från att bli avstängda och därmed missar de en eventuell final om de blir varnade. Laget får dock tillbaka Kevin Gameiro som gjorde två mål i första semifinalen mot Celta Vigo.

Om matchen:

Celta Vigo kommer att göra sitt bästa för att försöka vända det stora underläget och skrälla sig till final i Copa del Rey.

Vad: Copa del Rey, semifinal 2/2, Celta Vigo- Sevilla.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: Torsdag, 20:30, 11/2-2016.
Tv: Eurosport 2.