Celta Vigo:

I helgen tog Celta Vigo sin första vinst på fyra matcher när Levante besegrades med 4-3 i en underhållande och egentligen onödigt spännande tillställning. John Guidetti fick chansen från start och stod för två mål, medan Iago Aspas och Fabián Orellana gjorde varsitt.

Förhoppningsvis kan spelarna ta med sig den vinnarkänslan till onsdagens möte med Atlético Madrid i spanska cupen. Lagen möttes för inte så länge sedan och då vann huvudstadslaget med 2-0 och hade bra koll på matchen.

Celta Vigo måste komma på hur man ska ta sig igenom Atlético Madrids stensäkra försvar som släppt in minst mål i La Liga. Kanske kan nyförvärvet Claudio Beauvue hjälpa till med detta och göra sin debut i den himmelsblåa tröjan.

Anfallaren är med i truppen som Eduardo Berizzo tagit ut och kommer troligen att användas på högerkanten i den offensiva trion. Det kan innebära att Fabián Orellana ibland tar steget ned till mittfältet och spelar i en offensiv roll där.

En som dock är tveksam till start är Hugo Mallo som inte tränade under tisdagen på grund av skada. Även Nolito har fortfarande problem med sin skada medan Andreu Fontás och nyförvärvet Marcelo Díaz helt är borträknade från matchen.

Eduardo Berizzo sa under en presskonferens på tisdagen att startelvan inte är klar men att han kan tänka sig att spela med både Iago Aspas och John Guidetti eftersom det fungerade så bra mot Levante.  

Atlético Madrid:

Atlético Madrid fortsätter att imponera och överraska i ligan, cupen och Champions League. Diego Simeones mannar har en stensäker defensiv som kryddas med flera kreativa och snabba offensiva krafter.

Det stora offensiva hotet är Antoine Griezmann men där finns även bland annat Luciano Vietto och Jackson Martínez. Laget är i väldigt god form och har 12-1 i målskillnad de senaste 6 matcherna.

I Atlético Madrid finns Augusto Fernández som för andra gången på kort tid återvänder till sin gamla hemmaplan. Laget får dock klara sig utan Tiago, Lucas, Saúl och Fernando Torres.

Om matchen:

Eduardo Berizzo har inför matchen betonat att kvartsfinalen avgörs i två möten och att returmötet på Vicente Calderon är minst lika viktigt. Med det sagt vill tränaren ha ett bra resultat i första matchen och

Vad: Spanska cupen, kvartsfinal, Celta Vigo-Atlético Madrid.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: Onsdag, 20:30, 20/1-2016.
Tv: Eurosport 2.