Startelvor

PSV

Zoet
Brenet – Mirin – Moreno – Willems
Proepper – Hendrix – Schwaab – Guardado
Narsingh – de Jong

Atlético Madrid

Oblak
Juanfran – Giménez – Godín – Filipe
Koke – Gabi – Saúl
Gaitán – Gameiro - Griezmann
 
Första halvlek
Atlético börjar matchen riktigt piggt med ett rappt och inspirerat passningsspel. Bra fart och mycket rörlighet hade de med, det var även det som låg bakom den första chansen när Koke kombinerade fram Filipe efter lite mer än två minuter, men Zoet kommer bra ut och stör bort Filipe.

Efter fyra minuter får Atléticos backlinje det tufft i en löpduell med Narsingh, men holländaren ordnar endast fram en hörna. Även om hörnan i sig inte blir farlig håller PSV kvar bollen och kommer till en inläggsituation. Bollen går till den bortre stolpen där Moreno nickar bollen framåt till de Jong som sätter in bollen i mål.
Målet döms dock (korrekt, enligt mig) bort då Moreno klättrar på Filipe när han nickar.

Det var bara de inledande minuterna som det bara var Atlético, nu har spelet jämnat ut sig mycket mer, och båda lagen spelar med ett högt bollinehav när de har bollen. Framförallt gästerna från Spanien visar upp ett väldigt fint spel med mycket kombinationer.
Atlético kommer till några lägen, Koke, Filipe, Saúl och Godín har alla var sitt läge, men dock inga som hotar något större.

Moreno får matchens första varning när han tjatar på domaren Atkinsons när han tycker att Narsingh förtjänade en straff i en duell med Godín.

Båda lagen har vad det verkar två ganska lika matchplaner, då de utan boll i huvudsak hamnar i en ganska defensiv uppställning (PSV med en fembackslinje) men mellanåt i en intensivare press, framförallt när motståndarna är på egen planhalva med bollen.
Och offensivt är det mycket bollinnehav som gäller, vilket så klart blir lite lättare med en djupt liggande motståndare. Atlético dock i regel med fler passningar i sitt bollinnehav.

En hörna som slås från höger av Gabi studsar till Saúl som skjuter, skottet täcks men studsar tillbaka till Saúl som på ett litet akrobatiskare vis skjuter in bollen i mål med sin vänsterfot.
Samtidigt var det en situation där Pröpper och Giménez nickar ihop vid hörnan. Pröpper blöder rejält och PSV vill så klart att målet ska dömas bort. Kanske har de rätt eftersom det är en huvudskada, men samtidigt går det ganska fort och det är ju ändå naturligt att domaren följer spelet.

Strax innan halvtidsvilan går Giménez bort sig i en löpduell med Narsingh, för att kompensera kastar sig mittbacken in i nästa situation med en glidtackling inne i straffområdet. Även om Giménez inte rör Narsingh så faller holländaren och straffs tilldöms. Gamle spanskbekantingen Guardado tar hand om straffen, han skjuter den ganska hårt till höger, samma håll som Oblak går och målvakten räddar!

Ingenting mer händer efter det i första halvlek.

Andra halvlek
Även om Atlético har ett litet övertag sett till chanser och kalibern på dessa så är det PSV som har det största trycket och de känns aningen intensivare. Och så klart förstår de hur viktigt det är att inte förlora den här matchen för att sig vidare ur gruppen.
För att skydda den egna den backlinjen mer från PSVs intensitet så byter Simeone in Tiago efter 15 minuter i den andra halvleken, ut går Gaitán som gjorde en väldigt fin match i sin första från start i Atlético.
Bytet innebär taktiskt sett ett 4-4-2.

Nästa byte blir Gameiro ut och Carrasco in, vilket innebär att det blir ett 4-5-1 för gästera.
I den 67:e minuten gör hemmalaget sitt första byte när Hendrix byts ut till förmån för Ramselaar.

Till skillnad från i första halvlek så har Atlético inget större tempo i sitt passningsspel, allt för att få tiden att gå och få PSV att tappa intensitet.
Simeones två byten har dessutom varit mycket lyckosamma om man ser till det taktiska spelet, där de med hyffsat bra kontroll kan avstyra mycket av PSVs offenisv, framförallt centralt i banan.
När holländarna får ut bollen på kanten och kan slå in bollen till de Jong är det dock svårare, och han lyckas ofta skapa oreda med sitt fina huvudspel.

Ett tredje och sista byte för Atlético när Torres ersätter Saúl efter 77 minuter.
Och strax därefter gör PSV ett dubbeltbyte och därmed är alla byten avverkade i matchen. In gick Pereiro och Bergwijn. Ut gick Narsing och Schwaab.

Väldigt stillsamt vad gäller målchanser ett tag men i den 85:e minuten får de Jong ett bra nickläge men turligtvis nickar han ovanför målet.
Och i början på tilläggstiden slår Willhelms ett jättebra inlägg till en fristående Pereiro men lyckligtvis går nicken rakt på Oblak. Det där var ett jätteläge för en kvittering.
Atléticospelarna är riktigt trötta och missar många passningar och orkar inte riktigt att jobba direkt efter ett bolltapp.

Men slitet ger resultat och Atlético vinner matchen efter Saúls mål i första halvleken.

Matchfakta
PSV: Zoet; Brenet, Mirin, Moreno, Willems; Proepper, Hendrix (Ramselaar 67’), Schwaab (Pereiro (80’), Guardado; Narsingh (Bergwijn 80’), de Jong.
Atleti: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Koke, Gabi, Saúl (Torres 77’); Gaitán (Tiago 61’), Gameiro (Carrasco 65’), Griezmann.
Mål: Saúl (43’)
Varningar: Moreno (21’), de Jong (43’), Gabi (30’) y Giménez (45’)