Första matchen i semifinalen slutade 1-0 för Atlético Madrid hemma på Vicente Calderón efter ett mycket snyggt mål av Saúl. Atleti var också det lag som inledde matchen på det bästa sättet men efter målet föll de djupare ner ju längre matchen led och lämnade över matchen mer och mer till tyskarna. Det hela gick vägen och spanjorerna tar med sig en fin fördel till Munchen.

Förutsättningarna är hyffsat enkla ändå; vid oavgjort resultat går Atleti vidare, 1-0 till Bayern innebär förlängning. Det enda resultat som tar Bayern vidare är en seger med tvåmåls marginal.

FC Bayern
I helgen hade Guardiola chansen att vinna den tyska ligan för tredje gången i rad men hemma mot Mönchengladbach blev resultat 1-1. En stor anledning till det är den stundade Champions League matchen och Guardiola roterade friskt i startelvan för att ha friska ben till tisdagens match.
Glädjande för Bayern var dock att Boateng var tillbaka i spel igen, vilket gör de till ett klart bättre lag.

Borta ur spel är Badstuber som är långtidskadad och även Robben missar matchen. Franck Ribery dras med en hamstringskada och är tveksam inför tisdagen men möjligheten finns att han är med

Form
Bayern 1-1 Mönchengladbach
Atlético 1-0 Bayern
Hertha 0-2 Bayern
Bayern 2-0 Werder Bremen
Bayern 3-0 Schalke

Poteniell startelva
Neuer
Lahm – Boateng – Benatia – Alaba
Alonso – Vidal – Thiago
Muller – Lewandowski – Costa

Club Atlético de Madrid
Det är en oerhört spännande avslutning på säsongen som återstår. Efter att Griezmann blivit inbytt fixade han matchens enda mål mot Rayo i lördags vilket håller de rödvita kvar på en andra placering.
Även Simeone roterade mycket i sin startelva, endast Oblak, Juanfran, Giménez och Gabi (spelade bara första halvlek) spelade utav de ordinarie. Koke, Torres och Griezmann blev visserligen inbytta.

Med två omgångar kvar att spela så ligger det största hoppet hos Espanyol att de ska lyckas sno poäng mot Barcelona i derbyt. Men nu är det full fokus på Champions League och Atleti är erkänt starka när de har en ledning att försvara. Och från Madrid flygs 2 800 supportar för att hjälpa till att hålla nollan. Klubben har hjälpt dessa att organisera fem flygplan som tar de till Tyskland.

Fina nyheter för Atlético är att mittbacksklippan Godín är spelduglig igen, vilket innebär att alla mittbackar äntligen finns tillgängliga. Även Carrasco ska vara redo för uppgiften fysiskt.

Form
Atlético 1-0 Rayo
Atlético 1-0 Bayern
Atlético 1-0 Málaga
Athletic 0-1 Atlético
Atlético 3-0 Granada

Spelartrupp
Målvakter:
Oblak, Moyá och Bernabé.
Försvarare: Filipe, Savic, Gámez, Lucas, Giménez, Godín, Junafran.
Mittfältare: Koke, Saúl, Gabi, Carrasco, Augusto, Thomas, Óliver, Kranevitter och Tiago.
Anfallare: Griezmann, Torres, Correa och Vietto.

Samtliga spelare får resa med till Tyskland så en del namn ramlar bort sedan, fem stycken mer exakt.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran – Giménez – Godín – Filipe
Saúl – Gabi – Augusto – Koke
Griezmann – Torres

Matchen
Dag: Tisdagen den tredje maj
Tid: Avspark 20.45
Var: Allianz Arena, Munchen
Domare: Cüneut Cakir, Turkiet
Tv: Matchen sänds på Viasat Fotboll. Studion startar 20.00
Stream: Viaplay.