FC Barcelona
Barcelona som har stått för en fantastisk säsong hitti har de sista matcherna börjat tappa lite poäng. 
Först spelade de oavgjort mot Villarreal innan landslagsuppehållet när de tappade en 2-0 ledning. I helgens drabbning mot antagonisten Real Madrid tappade de återigen ledningen då de ledde med 1-0 och sedan med en man mer på planen förlorade de tillslut med 2-1. Därmed blev deras svit på 39 matcher utan förlust avslutad.
Som antagligen ni alla redan vet sitter ju blaugrauna på en otrolig anfallstrio med Messi, Neymar och Suarez. Sammanlagt har dessa tre stått för 101 poäng under årets ligaspel, och 23 poäng i Champions League. 

Barcelona kommer under matchen att spela med sitt gulröda bortaställ för att göra det enklare för domare och publik att hålla isär på de och gästande Atlético. Atlético kommer använda sitt mörkblåa andraställ.

Form
Eibar 0-4 Barcelona
Barcelona 6-0 Getafe
Barcelona 3-1 Arsenal
Villarreal 2-2 Barcelona
Barcelona 1-2 Real Madrid

Poteniell startelva
Ter Steegen
Alves - Mascherano - Pique - Alba
Rakitic - Busquets - Iniesta
Messi - Suarez - Neymar

Club Atlético de Madrid
Atlético Madrid har haft väldigt svårt att vinna mot Barcelona de senaste åren även om de spelat bra i de flesta matcherna men inte orkat stå emot Barcelonas offensiva spelare i 90 minuter. På de senaste 19 matcherna har Atleti endast lyckas vinna två stycken, den ena var i Champions League för två säsonger sedan (när de rödvita även tog sig till final) och den andra var i ligan början på 2010.

Atlético stod för ett fint målkalas i helgen när de vann mot Real Betis med 5-1 i en match som började med ganska segt spel men efter Fernando Torres fina mål kom matchen igång. 
I och med Barcelonas poängtapp har Atleti kommit ikapp de lite i titelracet men det skiljer ändå fortfarande sex poäng men Barcelona har bättre inbördes möten vilket innebär att det är sju poäng som krävs. Och med sex matcher kvar känns det ändå långsökt att ta in det avståndet, även om chansen nu är större. 

Atlético som har lidit av skadekris på sina mittbackar får till den här matchen tillbaka backgeneralen Godín, även Stefan Savic ska finnas tillgängliga.

Form 
Valencia 1-3 Atlético
Atlético 3-0 Deportivo
Atlético 0-0 PSV
Sporting 2-1 Atlético
Atlético 5-1 Betis

Truppen
Oblak, Moyá, Bernabé; Godín, Filipe Luis, Savic, Jesús Gámez, Lucas, Juanfran, Jiménez, Nacho Monsalve; Tiago, Koke, Kranevitter, Óliver, Augusto, Gabi, Saúl, Carrasco, Thomas; Correa, Vietto, Griezmann och Fernando Torres.

Simeone har tagit ut en trupp på 24 spelare som reser med till Barcelona så det är ju en del som faller bort från listan ovan. Det är ett överflöd av målvakter och backar. Tredjemålvakten Bernabé lär ju gå bort. Och med Godín och Savic tillbaka i speldugligt skick igen lär även Jiménez och Monsalve falla bort.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran - Savic - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Augusto - Koke
Griezmann - Torres/Carrasco

Matchfakta
Datum: Tisdagen den 5/4 
Tid: 20:45
Var: Camp Nou, Barcelona
Domare: Felix Brych från Tyskland.
Tv: Matchen sänds på Viasat Fotboll med start från 20:00. Samma tider gäller på Viaplay.