Club Atlético de Madrid
Simeone och hans manskap har lyckats bra med att pricka in formen för Champions Leauge spelet, dels inledningsvis på säsongen för gruppspelet och nu under avslutningen på säsongen när finalen närmar sig. Visserligen är det en väg kvar att vandra för att ta sig dit men på det vis som laget har uppträtt de senaste veckorna tycker jag personligen att de verkar redo ut. Även utåt sett verkar truppen som alltid stark, enad och positiv.
Endast tre förluster under 2017 indikerar att det är ett starkt Atleti, alla förlusterna har varit med uddamålet.
 
Fina nyheter för Diego Simeone som får tillbaka Nico Gaitán för spel, argentinaren har saknats den senaste perioden. Glädjanden för Simeone som har haft ganska få alternativ på bänken att förändra matcherna med det senaste, eftersom att även Gameiro går saknad.
Utöver fransmannen går sedan tidigare Tiago, Augusto, Moyá och Vrsaljko skadade.
 
Truppen
Oblak, Moreira, Godín, Filipe, Savic, Lucas, Juanfran and Giménez, Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Cerci, Thomas and Gaitán, Griezmann, Torres och Correa.
 
Poteniell startelva
Oblak
Juanfran – Savic – Godín – Filipe
Carrasco – Gabi – Koke – Saúl
Griezmann – Torres
 
Leicester City
Craig Shakespear fick känna på sin första förlust som huvudtränare för Leicester när de föll på bortaplan mot Everton i helgen. Men det ska inte dras för stora funderingar över det, det var ett reservbetonat lag som ställdes på planen, och det är ju knappast en vild gissning att tankarna redan där gick mot Champions League.
Men som sagt, det var blott den första förlusten för engelsmännen sedan Ranieri fick lämna tränarposten i slutet av februari. Fem raka segrar i ligaspelet innan det har lyft upp laget en bra bit från de tre sista placeringarna.
Lägg därtill att de slog ut Sevilla från åttondelsfinalerna.
 
Tillskillnad från spanjorerna så finns det ett tungt avbräck i truppen i form av Wes Morgan. Det blir definitivt ett tungt avbräck i det engelska försvaret. Samtidigt är Nampalys Mendy och Ndidi tveksamma.
 
Poteniell startelva
Schmeichel
Simpson – Wasilewski – Huth – Fuchs
Mahrez – Drinkwater – King – Albrighton
Vardy – Slimani
 
Matchfakta
Var: Vicente Calderón, Madrid
Datum: Onsdagen den 12/4
Tid: 20:45
Domare: Jonas Hansson, Sverige
Tv: Matchen kommer att sändas på Tv3.