Förra helgens förlust mot Osasuna gjorde att Atlético de Madrid hamnade tre poäng efter Real Madrid i ligatabellen, men det i sig var på sätt och vis inte den stora nyheten. Mitt under matchen i Pamplona avbröts Cadena COPE:s sändning av en nyhet signerad Antonio Ruiz. Radiostationen skall ha nåtts av information om att Miguel Ángel Gil Marín skall ha ätit middag med en medlem från Qatars kungafamilj under lördagen där de båda parterna diskuterade en potentiell investering i Atlético. Samma källa uppgav även att en av de högst uppsatta personerna inom det amerikanska finansbolaget CitiGroup också var närvarande vid middagen. Som om det inte vore nog skall även Diego Simeone ha gjort de sällskap för att berätta om Atléticos projekt och ambitioner.

Dagen därpå avslöjar journalisten Borja Mazarro på El Chiringuito de Jugones som går på TV-kanalen Nitro i Spanien sju namn som Atlético de Madrid har uppskrivna på sin lista över potentiella nyförvärv inför 2013-2014. Den stora nyheten levereras dock av radiostationen Cadena SER och dess röd-vitrandiga journalister under natten till onsdag.

Under förra veckan hade Atlético de Madrids ledning ett möte med Diego Simeone på restaurangen "Urrechu" i Pozuelo de Alarcón, ungefär där 10 km från Vicente Calderón, där argentinaren presenterade en lista på potentiella nyförvärv till sommaren. Det intressanta här är att den spanska huvudstadsklubben vill skapa ett riktigt slagkraftigt lag till nästa säsong med hjälp av huvudsponsorn Azerbajdzjans tillgångar.

Det handlar om 14 namn där vissa är betydligt mer intressanta än andra.

MÅLVAKTER

 Thibaut Courtois (Chelsea FC)
(11.05.1992, 198 cm, 80 kg, vänsterfotad, målvakt)
- Atlético vill fortsätta räkna med Courtois även nästa säsong och på klubbledningshåll är man övertygade om att så också mycket väl kan bli fallet.

 Miguel Ángel Moyà (Getafe CF)
(02.04.1984, 189 cm, 82 kg, högerfotad, målvakt)
- Om det skulle vara så att Chelsea vägrar släppa Courtois vill Simeone värva Moyà till sommaren. Getafe-målvakten var mycket nära att skriva på för Atlético redan i augusti förra året, men då stoppade en provision och det faktum att han själv ville vara förstavalet honom från att vara en del av Atléticos organisation. Han är en målvakt som Simeone tycker väldigt mycket om. Moyàs kontrakt med Getafe går ut i sommar.

 Kiko Casilla (RCD Espanyol)
(02.10.1986, 192 cm, 83 kg, högerfotad, målvakt)
- Atlético är även intresserade av Kiko Casilla som potentiell ersättare till Thibaut Courtois i sommar.

FÖRSVARARE

 Alberto Moreno (Sevilla FC)
(05.07.1992, 170 cm, 65 kg, vänsterfotad, vänsterback)
- Atlético är bara intresserade av att förstärka en position i backlinjen och det gäller vänsterbacken där Alberto Moreno befinner sig. Om han kommer så gör han det för att slåss med Filipe Luís om en startplats. En affär som kommer bli enormt svår att genomföra med tanke på relationerna klubbarna emellan och det faktum att vänsterbacken är dyr.

MITTFÄLTARE

  Ivan Rakitic (Sevilla FC)
(10.03.1988, 184 cm, 78 kg, högerfotad, playmaker)
- I mitten av december skrev Javier Matallanas (med väldigt god insikt i Atlético) att klubben mer eller mindre har knytit åt sig spelaren. Samtidigt ligger den kroatiske landslagsmannen för närvarande i förhandlingar med Sevilla om att förlänga sitt kontrakt med klubben. I gengäld kommer han med stor sannolikhet sänka utköpsklausulen från €40 miljoner till någonstans i regionen kring €20 miljoner. Simeone föredrar just Rakitic framför andra alternativ.

 Axel Witsel (FC Zenit)
(12.01.1989, 186 cm, 73 kg, högerfotad, central mittfältare)
- Belgaren dyker också upp på den lista av spelare som Atlético skall ha diskuterat vid middagen på restaurang "Urrechu". Zenit betalade dock €40 miljoner för hans signatur.

 Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
(28.09.1984, 167 cm, 58 kg högerfotad, playmaker)
- Fransmannen fanns med på botten av listan bland potentiella mittfältare som möjligtvis kan köpa loss i sommar. Kuriöst nog var just Valbuena gäst på "Club du Dimanche" som går på beIN Sport i Frankrike där han avslöjade att Atlético har visat intresse för honom: "Schalke och Zenit var intresserade, men jag gillar verkligen Atlético de Madrid eftersom jag själv har spanska rötter, men även för att de spelar bra fotboll. Det var ett intressant spår som inte ledde någonstans" sade han i söndags kväll. Valbuena är en så kallad "viejo conocido" som Atleti har försökt värva sedan sommaren 2009..

ANFALLARE

 Ángel Correa (CA San Lorenzo)
(09.03.1995, 174 cm, 70 kg, högerfotad, anfallare)
- Atlético skall ha knytit åt sig Ángel Correa enligt uppgifter till Cadena SER, men den röd-vitrandiga huvudstadsklubbens intention kan vara att man vill låna ut honom för regelbunden speltid. De senaste dagarna har det pratats väldigt mycket om Correa i San Lorenzo-kretsar och om hur Atlético skall ha värvat spelaren, men att han stannar till efter Copa Libertadores är färdigspelat. Att hans namn dyker upp på den där listan är ingen överraskning. Cholo sade redan förra sommaren att Correa är en av tre spelare som han skulle betala för att få se spela.

 Luis Suárez (Liverpool FC)
(24.01.1987, 181 cm, 81 kg, högerfotad, anfallare)
- Det låter fullständigt galet, men även Luis Suárez namn fanns med på listan över potentiella nyförvärv. Om nu Diego Costa skulle lämna i sommar så vill alltså Cholo ha uruguyanen. Naturligtvis med Azerbajdzjans hjälp..men ta det här sistnämnda med en rejäl nypa salt.

UNGA SPELARE MED POTENTIAL

 William Carvalho (Sporting CP)
(07.02.1992, 187 cm, 80 kg, högerfotad, defensiv mittfältare)
- Portugisen fanns med på listan över unga, potentiella spelare som klubben kan vara intressant att investera i, men det är inte jättetroligt. Representeras dock av Jorge Mendes agentur Gestifute.

 Doría (Botafogo de Futebol e Regatas)
(08.11.1994, 187 cm, 82 kg, vänsterfotad, mittförsvarare)
- En av brasiliansk fotbolls mest talangfulla försvarsspelare som också fanns med på den sportsliga ledningens lista över potentiella nyförvärv. Doría representeras av samma agentur som Óliver Torres och hans kontrakt går ut i april 2015.

 Dennis Praet (RSC Anderlecht)
(14.05.1994, 180 cm, 72 kg, högerfotad, offensiv mittfältare)
- Ung belgare som numera är ordinarie i Anderlecht och kan spela på två olika positioner på mittfältet. Finns också med på listan.

 Youri Tielemans (RSC Anderlecht)
(07.05.1997, 176 cm, 72 kg, båda fötterna, defensiv mittfältare)
- Mycket ung belgare som precis har tagit sig in i Anderlechts seniorlag. Också med på listan.

  Richairo Živkovic (FC Groningen)
(05.09.1996, 186 cm, 79 kg, högerfotad, anfallare)
- En av holländsk fotbolls mest intressanta anfallsnamn som mest hoppat in i Groningen-tröjan den här säsongen, men som trots det har gjort fem mål i Eredivisie. Jagas av många klubbar runt om i Europa.

Notera bara att det är en lista av spelare som klubben är intresserade av. Det behöver inte vara de man försöker gå efter i sommar. Kanske var det också planerat att lämna en lista som den här vid bordet på "Urrechu" för att ta pressen av spelarna inför derbyt? Det är svårt att avgöra. Atlético-redaktionen skall dock försöka undersöka det hela ytterligare de kommande dagarna..