Första halvlek:

Det blev Sergio Álvarez i mål och annars var det en offensiv startelva för Celta Vigo och Luis Enrique ville nog spela bort Real Madrid från titeln. Flera spelare hos de himmelsblåa delade kanske den viljan eftersom de har ett förflutet hos Barcelona och hela startelvan såg ut såhär:

Sergio Álvarez,
Jonny Castro, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jon Aurtenetxe,
Augusto Fernández, Michael Krohn-Delhi, Rafinha,
Fabián Orellana, Charles, Nolito.

Matchens första halvchans fick Marcelo efter att Jonny slarvat och missat en rensning. Brasilianaren sköt, men Celta Vigos vänsterback reparerade sitt misstag och täckte ut skottet till hörna som inte ledde till något.

Real Madrid hade det mesta av bollen i början, men Celta Vigo fick ett bra kontringsläge och Nolito avslutade. Spanjoren som är i grym målform sköt på täckande spelare och det blev aldrig farligt. Det här var dock början på en bättre period för hemmalaget som kom in mer i matchen.

Rafinha provade med skott i den 20:e minuten och det var matchens första på mål, men Diego López klarade utan några problem. För bortalaget startade Àlvaro Morata för tredje gången den här säsongen och den unge anfallaren provade med ett skott från svår vinkel som Àlvarez klarade.   

Celta Vigo fortsatte att försöka ta sig framåt och Charles löpte fint efter en knapp halvtimme och passningen kom. Brasilianaren insåg nog inte hur fri han var i straffområdet, utan nickade direkt och bollen gick utanför.

Inget av lagen skapade något riktigt farligt framåt utan det blev några skott ibland från vardera håll. Isco provade, men Álvarez slängde sig och klarade även det försöket. Det märktes att matchen inte gällde allt för mycket.

Ett mycket bra läge fick dock Morata efter en hörna och att Marcelo slagit in bollen i straffområdet. Anfallaren sköt hårt och från ett bra läge, men också utanför. Om skottet hade gått innanför stolpen hade nog Álvarez varit chanslös.

Det var alltjämt 0-0, som i de andra två viktiga matcherna för ligasegern, och halvtid närmade sig. Då snodde Charles bollen från Sergio Ramos och kom fri mot målvakten. Anfallaren rundade Diego López och slog in 1-0. Bortalagets mittback ville ha frispark, men Celta Vigo tog ledningen och ledde efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek:

Redan efter drygt två minuter blev det farligt när Real Madrid jagade en kvittering. Modric slog in en hörna i straffområdet och flera spelare försökte komma åt bollen. Till slut sköt Ramos på täckande spelare.

Bortalaget inledde den andra halvleken bra och hittade ytor på sin vänsterkant. Marcelo tog sig fram och slog in bollen till Modric som avslutade över. Bara någon minut efter det sköt Morata ett hårt skott som Álvarez lyckades styra över ribban.

I den 57:e minuten tvingades Augusto Fernández att byta efter att ha vridit till knät och mittfältaren såg ut att ha rejält ont. Han fick bäras ut på bår och begravde ansiktet i sina händer. In kom Álex López och minuten innan hade Real Madrid gjort ett dubbelbyte.

Real Madrid inledde bäst i den andra halvlek, men Celta Vigo kom igen och efter en timmes spel såg matchbilden ut som i den första halvleken. De himmelsblåa stod emot bra medan ”Los Blancos” jagade en kvittering.

Fabio Coentrão slog ett inlägg som Isco sköt på men Álvarez klarade. Istället gjorde Celta Vigo nästa mål och även det efter ett misstag. Xabi Alonsos hemåtspel blev helt fel och Charles tog bollen, rundade López igen och gjorde sitt andra mål för kvällen.

Målskytten tackades av lite senare när han byttes in och ersattes av Mario Bermejo.  I den 70:e minuten gjorde Luis Enrique sitt sista byte när Levy Madinda kom in istället för Rafinha. Publiken applåderade den inlånade Barcelona-spelaren och det här var troligen sista gången de såg honom på Balaídos i den himmelsblåa tröjan.

Lite senare blev det irriterat efter en situation mellan Orellana och Coentrão och flera spelare blandade sig i. Situationen slutade med att Gustavo Cabral och Sergio Ramos blev varnade. Chilenaren fortsatte att vara het och spelade farligt eftersom han hade ett gult kort.

Under de sista tio minuterna kändes matchen avgjord, även om Illaramendi försökte med ett skott som Álvarez räddade och visade prov på bra reflexer. Real Madrid hade en del boll, men Celta Vigo var nära att utöka till tre mål.

Det sista som hände i matchen var att Mario Bermejo träffade stolpen, men matchen slutade 2-0.

Om matchen:

De himmelsblåa tog en meriterande seger och det var en glädjens dag i Vigo som börjat med musikuppträdanden och andra aktiviteter för att fira klubbens 90-års dag. Kvällen avslutades bra med en 2-0-seger mot Real Madrid efter två mål från Charles som utnyttjade motståndarens misstag.

Charles såg taggad ut den här matchen och belönades för det när han gjorde två mål, totalt har det blivit tolv stycken den här säsongen. Ett okej facit för brasilianaren som gör sitt första år i Celta Vigo.

Säsongen närmar sig sitt slut och det märktes när Rafinha fick lämna planen. Publiken tackade honom och sa troligen även adjö. Luis Enrique kan göra samma resa till Barcelona, men först ska den sista matchen mot Valencia spelas nästa helg och förhoppningsvis avslutas säsongen på bästa sätt.