Första halvlek:

Luis Enrique valde samma startelva som mot Real Madrid förutom att Andreu Fontás var tillbaka från sin skada och spelade istället för David Costas. De elva lirarna som startade var:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Rafinha, Borjan Oubiña, Álex López,
Augusto Fernández, Charles, Fabián Orellana.

Celta Vigo gjorde avspark och hemmalaget hade ett fint anfall efter cirka fyra minuter som avslutades med ett inlägg som López inte nådde. Annars turades lagen om att ha bollen i inledningen.

Pablo Piatti fick ett bra läge lite senare i straffområdet efter ett inspel från Sofiane Feghouli men mittfältaren styrde bollen utanför. Celta Vigo backade inte hem lika mycket som man gjorde mot Real Madrid och därför fanns det mer yta att jobba på för motståndarna.

Det var en ganska seg start på matchen där båda lagen tog det lugnt och kände på varandra. I den 16:e minuten fick Orellana tag på bollen och sprang framåt med den. Mittfältaren passade fram till Charles som sköt men hans skott räddades av Diego Alves. En bra chans för anfallaren som fortfarande har svårt att göra mål.

Några minuter senare tog Valencia ledningen genom Dani Parejo när han nickade in 1-0 efter ett inlägg från högerkanten. Hemmalagets försvar hängde inte med i markeringen och mittfältaren blev helt ren i straffområdet. Celta Vigo hamnade i underläge ännu en gång och behövde nu göra mål för att få med sig något från den här matchen.

Valencia var farliga framåt och Jonas fick en chans att utöka ledningen men Yoel räddade hans skott. Bortalaget spelade bättre medan Celta Vigo inte riktigt hängde med och hade svårt att skapa något framåt.  

I slutet av den första halvleken dribblade sig Rafinha till ett bra läge i straffområdet men hans skott gick utanför. Det var det närmsta Celta Vigo kom en kvittering och det stod 0-1 i halvtid.

Andra halvlek:

Celta Vigo jagade en kvittering och Orellana fick ett bra frisparksläge efter några minuter. Men mittfältarens skott var för löst och målvakten klarade. Celta Vigo anfallsspel verkade dock piggare och Luis Enrique hade gjort sitt jobb i halvtid.

Det gav resultat redan efter fem minuter när Rafinha slog in bollen i straffområdet till Charles som blev helt fri. Anfallaren tog emot bollen och inte ens han kunde missa den här gången. Han sköt in bollen från två meter och det var 1-1. Perfekt start på den andra halvleken för Celta Vigo.

De himmelsblåa fortsatte att spela snabbare anfallsspel och gjorde en mycket bättre andra halvlek. Rafinha var ett hot framåt, även om han tappade några bollar och gjorde det onödigt svårt för sig ibland.

Sedan kom Celta Vigo in i en lite sämre period och Valencia fick mer boll. Hemmalaget var dock de som verkade mest sugna på en seger och för att få fart på offensiven bytte Enrique in Nolito samt Michael Krohn-Delhi. Ut gick Álex López och Augusto Fernández.

Det var dock en annan spelare som skulle ge Celta Vigo ledningen och det var Charles som steg fram när det behövdes. Anfallaren tog sig förbi en motståndare och sköt strax utanför straffområdet. Skottet gick via en bortaspelaren in i mål och det var 2-1. Ett mycket viktigt mål för de himmelsblåa.

Minuten senare blev Charles utbytt mot Santi Mina. Hemmafansen på Balaídos kom igång mera och kände att en seger var på gång. Under de sista tio minuterna backade Celta Vigo hem mer och försökte säkra sin seger.

Efter en snabb kontring träffade Nolito stolpen och Santi Mina fick öppet mål på returen. Men 18-åringen sköt över och där försvann ett gyllene läge att punktera matchen. Celta Vigo fortsatte dock att spela bra och hade en del boll.

Strax efter det utspelade sig liknande scener i det andra straffområdet. Feghouli nickade i stolpen och Sergio Canales sköt returen över. Ett kanonläge för kvittering och det var dramatiskt på Balaídos. Celta Vigo höll dock undan och vann med 2-1.

Sammanfattning:

Celta Vigo tog en mycket viktig seger mot Valencia och klättrar därmed i tabellen. Det här var Celta Vigos blott andra seger på hemmaplan den här säsongen och det tre väldigt viktiga poäng. Charles, som missade två bra lägen mot Real Madrid, gjorde nu två mål och förtjänar beröm. Hans självförtroende fanns kvar och han klev fram när det som mest behövdes.

Den första halvleken var ingen succé från Celta Vigo och Valencia var bättre. Bortalaget tog ledningen genom Parejo. I den andra halvleken spelade de himmelsblåa snabbare och kvitteringen kom omgående. Charles satte 1-1 och gav sedan de himmelsblåa ledningen på egen hand med ett skott från strax utanför straffområdet.

Halva säsongen är spelad och nu börjar serien om med match mot Espanyol för Celta Vigo. Det första mötet slutade oavgjort och förhoppningsvis går det bättre för de himmelsblåa nästa helg. Celta Vigo behöver få lite medvind så att spelarna känner att deras ansträngningar ger något.