Celta Vigo:

Celta Vigo har inlett säsongen bra och tog förra helgen en viktig poäng på bortaplan mot Athletic Bilbao efter att Nolito kvitterat till 1-1. Spanjorens form håller i sig och hans mål innebär att ”de himmelsblåa” ligger kvar på den övre halvan av tabellen.

Hittills har det bara blivit en förlust för Eduardo Berizzo och hans spelare, 1-3 mot Villarreal, men efter den bra starten på säsongen har inte Celta Vigo vunnit i de senaste två omgångarna. En seger mot Levante skulle vara bra och tre nya poäng skulle sitta fint. Klubben kommer till matchen med en bra känsla efter poängen i Baskien.

Truppen mot Levante ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Santi Mina, Álex López, Charles, Nolito, Joaquín Larrivey, Rubén Blanco, David Costas, Levy Madinda, Jonny Castro, Sergi Gómez, Carles Planas, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi och Borja Fernández.

Till fredagens match saknas Augusto Fernández, Andreu Fontás och Borja Oubiña på grund av skador och Fabián Orellana är avstängd efter att ha samlat på sig fem gula kort. Hans ersättare i startelvan kan bli Santi Mina som då gör sin säsongsdebut.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Goméz, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Santi Mina.

Levante:

För Levante har säsongen inte inletts på något bra sätt och laget ligger inför den nionde omgången näst sist i ligan med fem poäng. En mer än Córdoba som ligger sist och hittills har det blivit en seger och två oavgjorda för klubben.

Duktige tränaren Joaquín Caparros lämnade i somras och han var en viktig del av laget. Jose Luis Mendilibar tog över men han fick sparken i veckan och därför kommer Levante till Galicien med en ny tränare.

Lucas Alcaraz har tagit över klubben och har tidigare tränat flera lag i den spanska ligan som bland annat Granada och Almería. Han gjorde sitt första träningspass i onsdag och gör sin debut mot Celta Vigo ikväll.

Alcarazs uppgift blir att rädda kvar Levante i högsta divisionen men det kan bli en tuff uppgift. Förutom Caparros tappade laget även målvakten Keylor Navas som förra säsongen räddade många poäng.

Levante har haft svårt att göra mål den här säsongen och har bara nätat i två tillställningar hittills. I segern mot Granada och när man exploderade mot Eibar i en tillställning som slutade 3-3. Laget har även släppt in flest mål i ligan, 20 stycken.

Om matchen:

Det här är en match som Celta Vigo bör vinna. Levante har inte startat säsongen bra och nyligen bytt tränare. Det borde ”de himmelsblåa” kunna utnyttja och ta tre poäng hemma på Balaídos.

Vad: Spanska ligan, omgång 9, Celta Vigo-Levante.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: fredag, 21:00 24/10-2014.
Tv: C More Fotboll.