Córdoba:

Nykomlingarna stod för en otrolig insats när man genom playoff tog sig till Primera División förra säsongen. Efter en nervkittlande match mot Las Palmas och ett mål på tilläggstid blev Córdoba klara för högsta divisionen för första gången på 42 år. Senast laget var i Primeran spelade Spaniens nuvarande förbundskapten Vincente del Bosque i laget och det var ett tag sedan.

Laget leds av den före detta spelaren Albert Ferrer och han har gjort det bra i klubben. I första omgången ställdes Córdoba mot Real Madrid och man gjorde en fin insats. Huvudstadslaget vann till slut med 2-0 efter bland annat ett sent mål av Cristiano Ronaldo. Men nykomlingarna stod upp bra och kämpade väl, så Celta Vigo får se upp.

I förra matchen kom Fede Cartabia in i halvtid och han fick fart på Córdobas anfallsspel, därför startar han kanske mot Celta Vigo. Mittfältaren har lånats in för Valencia och de flesta spelare som anlände i sommaren kom på just lån. Bland annat Fausto Rossi från Juventus, Aleksander Pantic från Villarreal och Ryder Matos från Fiorentina har anslutit till laget.

Framåt är Mike Havenaar ett hot med sin längd och Celta Vigo kan nog förvänta sig ett Córdoba som kommer göra allt för att ta en seger på hemmaplan och pressa högt upp i banan för att vinna bollen. Publiken kommer att heja fram sitt lag för fullt.

Celta Vigo:

Förra helgen fick Eduardo Berizzo en drömstart på sin karriär i Celta Vigo efter 3-1 i första omgången mot Getafe. Spelet såg bra ut och den nye tränaren har byggt vidare på det som Luis Enrique påbörjat. Förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt i den andra omgången mot Córdoba.

Flera spelare utmärkte sig mot Getafe, bland annat Nolito visade att formen från slutet av förra säsongen var kvar. Även Joaquín Larrivey och Fabián Orellana var vassa framåt och de tre bildar en farlig offensiv trio.

Efter den fina starten på ligasäsongen fortsatte de glada nyheterna för Celta Vigo i veckan när både Hugo Mallo och Borja Fernández förlängde sina kontrakt. Den förstnämnde en viktig del av startelvan och den sistnämnde kan bli det, han startade i den första omgången mot Getafe och stod för en bra insats.

Klubben vill även förlänga med Michael Krohn-Delhi vars kontrakt går ut i juni nästa år. Om han inte skriver på ett nytt kontrakt innan januari så kan ha förhandla med andra lag men Celta Vigos president Carlos Mouriño har sagt att parterna troligen ska komma överens snart.

Dansken är prioritet ett, men även Álex López ska skriva på ett nytt kontrakt. Mittfältaren har tuff konkurrens på sin position men är en uppskattad del av laget och ska därför få bättre betalt.  

Att klubben förlänger med viktiga spelare är ett gott tecken på att Celta Vigos ekonomi är bra. Mouriño avslöjade i veckan att man fått erbjudanden på åtta spelare, presidenten ville inte säga vilka men menade att de himmelsblåa inte behöver sälja. Att de viktiga och duktiga spelarna stannar tyder också på att de trivs i Galicien.   

Celta Vigo vill fortsätta att bygga framåt och helst upprepa niondeplatsen från förra säsongen. Berizzo var nöjd med insatsen i den första omgången, men tränaren vet om att det blir en svår bortamatch mot Córdoba. Han har sagt att startelvan troligen kommer att likna den mot Getafe men att några få ändringar kanske görs.

Det kan betyda att Celta Vigo ställer upp såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Álex López, Borja Fernández, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Pablo Hernández ska vara redo för spel igen efter sin skada som hållit honom borta i cirka två månader, men inleder troligen på bänken. Nemanja Radoja kan vara ett alternativ som defensiv mittfältare. För andra veckan i rad är Santi Mina och David Costas inte med i truppen medan Borja Oubiña fortfarande är skadad.

Hela truppen ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Andreu Fontás, Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Álex López, Charles, Nolito, Joaquín Larrivey, Rubén Blanco, Levy Madinda, Jonny Castro, Sergi Gómez, Carles Planas, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández och Borja Fernández.

Om matchen:
Det förväntas bli 36 grader i Córdoba på lördagskvällen och Celta Vigo har förberett sig för värmen. Spelarna kommer att dricka extra vatten och vara beredda på att slita extra mycket för en seger.

Vad: Spanska ligan, omgång 2, Córdoba-Celta Vigo.
Var: Estadio Municipal Nuevo Arcángel.
När: lördag, 19:00, 30/8-2014.
Tv: C More Fotboll.