De ljusblå sålde nyligen Iago Aspas till Liverpool och har letat efter ersättare. Charles kan vara spelaren som tar platsen längst fram. Anfallaren är Celta Vigos andra värvning inför nästa säsong och han har skrivit på för fyra år.

Charles Dias de Oliveira, som är hans fullständiga namn, föddes den fjärde april 1984 i Brasilien och spelade som ung i Santos samt Tuna Lusa. 2001 flyttade han till Europa och Portugal för spel i Feirense. Där spenderade anfallaren tre år innan flyttåget gick vidare till Spanien och Pontevedra.

I Pontevedra blev det sex säsonger för Charles innan han 2010 flyttade till Cordoba för spel i Segundan. Under första året gjorde anfallaren 15 mål och flera klubbar fick upp ögonen för honom. Till slut blev det Almeria som drog det längsta strået och fick brasilianarens underskrift.

Där gjorde han succé med sina 27 ligamål och dök upp på Celta Vigos radar. Nu ska Charles spela i sin fjärde spanska klubb och i högsta divisionen för första gången. Han presenterades på Balaídos klockan fem i eftermiddags.

- Jag har följt Charles ett tag och han ger alltid allt för laget, sa sportchefen Miguel Torrecilla.

Charles själv är väldigt glad över flytten och lovar hårt arbete men medger att det kommer bli svårt att göra mål.

Samtidigt har klubben meddelat att man inte förlänger kontraktet med Quique de Lucas. Efter tre säsonger i Galicien får mittfältaren lämna. De ljusblå skriver på sin hemsida att klubben vill tacka spelaren för hans insats och önskar honom lycka till i fortsättningen.

Även Dani Abalo får lämna klubben efter att Celta Vigo och spelaren kommit överens om att bryta hans kontrakt. Mittfältaren började spela i den ljusblåa tröjan när han var ung och gjorde 2006 sin debut i a-laget mot Mallorca som 19-åring. Men nu får han söka efter ett nytt lag och vi hoppas att han hittar ett. Det ryktas om att han ska till Bulgarien.  

En som dock fått nytt kontrakt är Sergio Alvarez. Målvakten har skrivit på för ett år till och säger att han är väldigt glad.
    - Det här ger mig energi och självförtroende. Jag är kvar i klubben som jag vill vara i. Jag är stolt över att bära dess färger och vill växa samt förbättra mitt spel, säger Alvarez till klubbens hemsida.

Luis Enriques lagbygge går vidare och vi har nog inte sett det sista av värvningar och spelare som lämnar.