Första halvlek:

Luis Enrique valde att göra om en del i startelvan och värt att notera var att Borja Oubiña satt på bänken för andra matchen i rad. Istället spelade Andreu Fontás som defensiv mittfältare och Jon Aurtenetxe tog plats som mittback. Uppe i anfallet hade Santi Mina återhämtat sig tillräckligt från sin skada och fick starta. De elva lirarna som inledde var:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Jon Aurtenetxe, Jonny Castro,
Augusto Fernández, Andreu Fontás, Michael Krohn-Delhi,
Rafinha, Santi Mina, Fabián Orellana.

Celta Vigo inledde bra och hade en del boll under de första minuterna av matchen. Det var två lag med offensiva kvaliteter som ställdes mot varandra men det blev ingen sprudlande start. De himmelsblåa verkade mest sugna på att gå framåt men efter cirka tio minuter tog hemmalaget över mer.

Matchen fortsatte att vara lite avvaktande och lagen turades om att ha bollen. Mario Gaspar sköt ett farligt skott som Yoel släppte en farligt retur på. Men Celta Vigo fick iväg bollen och så mycket farligare än så blev det inte under den första halvtimmen.

Villarreal hade det mesta av spelet medan Celta Vigo främst fick försvara sig. Giovani dos Santos var nära att springa sig till ett bra läge men Aurtenetxe störde anfallaren som sköt utanför. De himmelsblåa hade nästa ingenting framåt utan stack vid några sällsynta tillfällen.

Lite senare föll dos Santos lätt i straffområdet och hemmapubliken ville ha straff men domaren friade. Det blev inga mål i den första halvleken där Villarreal var det bättre laget medan Celta Vigo hade svårt att komma in i matchen.

Andra halvlek:

I halvtid gjorde Luis Enrique ett byte, Íñigo López fick komma in och göra sin debut för Celta Vigo när han ersatte Gustavo Cabral. Efter drygt två minuter i den andra halvleken fick Villarreal en hörna som Bruno Soriano nickade över.

Lite efter det sköt Santi Mina ett skott som gick tätt utanför hemmalagets mål och det var Celta Vigos bästa chans hittills. Spelet var öppnare och båda lagen skapade några halvchanser framåt.

Villarreal hade en boll i nät efter att Moi Gómez varit offside på en retur och domaren dömde bort målet. I den 57:e minuten byttes Krohn-Delhi ut och som vanligt kom Nolito in.

Strax efter det gjorde Santi Mina en fin tunnel och dribblade vidare innan han sköt ett skott som målvakten räddade. I nästa anfall fick Villarreal ett bra läge och nu hände det mer i matchen eftersom det fanns mer yta att jobba på för bägge lagen. Men de riktigt heta chanserna förekom inte.

I den 69:e minuten gjorde Celta Vigo sitt sista byte när Augusto Fernández gick ut och in kom Álex Lopez. Inhopparen drog till med ett riktigt hårt skott efter bara några sekunder på plan och han fick med sin en hörna. Den blev dock resultatlös, men det skulle bli bättre för bortalaget.

López slog en frispark in i straffområdet och där nickade Fabián Orellana vidare bollen som gick in i mål. 0-1 var ett faktum efter ett mycket viktigt mål och Celta Vigo tog ledningen efter 83 minuter.

Några minuter senare avbröts spelet efter vad som verkade vara en tårgasgranat kastats in på planen. Spelarna lämnade planen och delar av publiken gick från sina platser. Tråkiga bilder från El Madrigal när inte mycket tid återstod av matchen. Det rapporterades om att vissa spelare hade svårt att andas och fick ont i ögonen.   
All publik lämnade sen arenan men matchen återupptogs efter drygt tjugo och inför tomma läktare kunde Nolito skjuta in 0-2 på en frispark. Det blev slutresultatet och det var en viktig seger för Celta Vigo som man inte helt förtjänade.

Sammanfattning:

Villarreal var bättre i den första halvleken och hade det mesta av spelet. Det blev jämnare efter pausen men matchens första mål kom i den 83:e minuten när Fabián Orellana nickade in 0-1.

Sedan avbröts matchen efter att vad som verkade vara en tårgasgranat kastats in på planen. Spelet återupptogs efter drygt tjugo minuter och då sköt Nolito in 0-2 på en frispark. Celta Vigo tog tre viktiga poäng även om Villarreal förtjänade minst oavgjort.

Villarreal och Celta Vigo verkar ha svårt att göra mål på varandra, det första mötet lagen emellan blev mållöst och nu dröjde det till den 83:e minuten innan nollan spräcktes.

Yoel gjorde en bra insats i mål och stod för några fina ingripanden, även om han släppte några farliga returer och var fel ute på några fasta situationer. Han har inte släppt in något mål på de 229 senaste minuterna. Även Rafinha och Santi Mina gjorde bra insatser.