Celta Vigo:

”De himmelsblåa” har fått en kanonstart på säsongen och ligger inför den elfte omgången på sjätteplats i ligan med 19 poäng. Förra helgen slog Celta Vigo Barcelona med 1-0 på Camp Nou. Joaquín Larriveys mål efter Nolitos klackframspelning blev avgörande och tre oväntade poäng togs.

Veckan blev ännu bättre när Vicente del Bosque under fredagen tog ut den spanska landslagstruppen som ska möta Vitryssland i EM-kvalet och spela en träningsmatch mot Tyskland om drygt en vecka. Glada nyheter för Celta Vigo var att Nolito blev uttagen och han har förtjänat en plats i truppen.

Yttern har visat en strålande form den här säsongen och är den spanjor som gjort flest mål hittills i La Liga. Han sa att han är glad, men även lite nervös inför att representera Spanien. Extra speciellt kan det bli för Nolito eftersom träningsmatchen mot världsmästarna spelas just på ytterns hemmaplan Estadio Balaídos i Galicien. 28-åringen är den första Celta Vigo-spelaren som blivit uttagen till landslaget sedan 2006 då Borja Oubiña och försvararen Angel Lopez kom med i truppen.

För den förstnämnde går det inte lika bra nu och Oubiña är fortfarande skadad. Borta från helgens match är även Carles Planas medan Augusto Fernández återvänder till truppen efter sin skadefrånvaro. Totalt är 18 spelare uttagna:

Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Andreu Fontás, Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Santi Mina, Álex López, Charles, Joaquín Larrivey, Nolito, Rubén Blanco, Fabián Orellana, Jonny Castro, Sergi Gómez, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández och Borja Fernández.

Augusto Fernández återkomst ökar konkurrensen på mittfältet ännu mer då sju spelare slåss om tre positioner. Álex López klev av torsdagens träning och troligtvis väljer Eduardo Berizzo att starta med samma lirare som senast mot Barcelona.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Santi Mina.

Granada:

Joaquín Caparros tog över Granada i somras och han sa då att han lockades att klubbens nya projekt. Tränaren skulle leda laget till högre placeringar och han fick en bra start på säsongen. Han har förbättrat defensiven och organisationen i laget. Det gjorde att andalusierna överraskade de flesta i de första omgångarna och slog bland annat Athletic Bilbao.

På den senaste tiden har det dock gått sämre för Granada som bara tagit poäng i en av sina sex senaste matcher. Närmast kommer laget från en 0-4-förlust mot Real Madrid på hemmaplan. Den sviktande formen innebär att Granada sjunkit i tabellen och ligger inför helgen på femtondeplats med nio poäng.

Positivt för Granada är att Caparros har ett bra facit på Balaídos på sina tidigare besök med fem olika lag. På åtta matcher har det blivit fyra vinster, två oavgjorda och lika många förluster.

Jean-Sylvain Babin en viktig spelare i backlinjen och Manuel Iturra hjälper också till i defensiven. Framåt får Celta Vigo se upp för Piti som kan vara farlig, men annars har Granada gjort få mål.

Om matchen:

Celta Vigo är inne i en oerhört bra period och borde kunna slå Granada. Trion längst fram fortsätter att producera och hota framåt. Defensivt har inte hemmalaget släppt in något mål i de två senaste matcherna.

Vad: Spanska ligan, omgång 11, Celta Vigo-Granada.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: lördag, 22:00 8/11-2014.
Tv: C More Live och C More Sport.