Första halvlek:

De himmelsblåa tog avsparken och matchen var igång. Álex López var tillbaka i startelvan efter sin skada och Chu Young-Park fick starta på topp istället för avstängde anfallaren Iago Aspas.
   Efter knappt fem minuter kom Rayos Leo Baptistao fri med Javi Varas. Hemmalagets målvakt räddade och styrde bollen till hörna. Chansen kom till eftersom vänsterbacken Roberto Lago stod för långt ned och upphävde offsiden.
   Strax efter det slog mittbacken Gustavo Cabral ett inlägg som överraskande gick fram till Park men sydkoreanen hann inte reagera och missade bollen. De första tio minuterna var bra från Celta som inledde piggt. Hemmalaget pressade Rayo högt upp på deras egen planhalva och Celta-spelarna sprang mycket.
   De himmelsblåa hade även en del hörnor som Fabián Orellana slog mycket bra. Fasta situationer är något som Abel Resino verkar ha tränat med laget.

Men det var bortalaget som skulle ta ledningen efter lite slarv i Celtas backlinje. Bangoura snodde åt sig bollen och slog in den till Piti som klackade in 0-1. Javi Varas var inte nöjd med sin backlinje och de himmelsblå fick återigen en tuff start på en match med tidigt insläppt mål. Rayo fortsatte att ha snabba omställningar som oroade hemmalagets försvar.
   Efter drygt 20 minuter tog sig Danijel Pranjic upp längs vänsterkanten. Han spelade in bollen till Park som sköt hårt men utanför. En bra chans för sydkoreanen som måste göra mål på de chanser han får.  

Celta Vigo fortsatte att ha en del boll och försökte skapa något framåt. Men Rayo var farliga i sina kontringar och det gjorde att Celtas backlinje aldrig kunde slappna av. Det visade sig när Leo Baptistao rann igenom backlinjen en gång till. Men den här gången hängde Vadim Demidov med och störde anfallaren när han skulle avsluta. Bra gjort av norrmannen men Roberto Lago låg längre ned än resten av backlinjen igen.
    Efter dryga halvtimmen kom solen fram på Balaídos och Álex López varnades efter en närkamp. Park skulle få en ny bra chans efter en frispark. Anfallaren fick ganska ostört nicka bollen mot mål men bollen gick över.
   Mer hände inte innan det var dags för halvtid. Bortalaget ledde med 0-1 men Celta spelade bra och förtjänade mer. Hemmalaget måste göra mål på de chanser som dyker upp.

Andra halvlek:

Celta gjorde ett byte till andra halvlek där Jonathan Vila byttes in istället för Vadim Demidov. Mittbacken hade ont i baksidan av ett lår och kunde inte fortsätta matchen. Lite spännande blev det direkt när inhopparen spelade hem bollen till Javi Varas och målvakten missade bollen. Men Varas hann upp bollen och tog hand om situationen.
   Strax efter det träffade Rayos anfallare Baptistao stolpen och det var nära 0-2 till bortalaget. Gustavo Cabrals hemåtbröstning var för lös och brasilianaren högg på bollen. Men stolpen räddade Celta den gången. Huvudstadslaget tog över mer av spelet och bollen i början av andra halvlek.

Efter nio minuter ville Abel Resino ha förändring och bytte in Mario Bermejo istället för Park. Sydkoreanen missade för många lägen. Bytet gav effekt och hemmalaget tog över mer. De himmelsblå tryckte tillbaka Rayo och hade en del halvchanser. Men inget mål kom och tränaren gjorde sitt sista byte när Danijel Pranjic gick ut och Michael Krohn-Delhi kom in. Dansken gjorde comeback efter sin skada till fansen glädje.
   Matchen svängde en del fram och tillbaka när hemmalaget gick framåt för en kvittering och öppnade upp sig mer bakåt. Bortalaget fortsatte att kontra bra och det gjorde att Jonathan Vila fick fälla Piti när han var på väg igenom. Mittbacken varnades.

Men det kom ingen kvittering för hemmalaget utan Rayo utökade sin ledning till 0-2 genom Andrija Delibasic. Ett tungt mål för de himmelsblå eftersom de spelat bra senaste tiden och varit nära en kvittering.

Sammanfattning:

Celta spelade bra men förlorade. De himmelsblå förtjänade mer i matchen mot Rayo Vallecano. Men hemmalaget gjorde inte mål på sina lägen medan Rayo satte sina. Celta måste även sluta slarva i backlinjen, en dålig rensning låg bakom bortalagets förstamål.
   Celta Vigo gjorde en bra första halvlek men det var bortalaget som tog ledningen. De himmelsblå och framför allt Chu Young-Park missade för många chanser. Sydkoreanen måste börja göra mål om han ska starta matcher. Den andra halvleken blev mest en jakt på kvittering för hemmalaget där Rayo kontrade friskt och farligt.  
    En kontring gjorde att Madrid-laget utökade sin ledning och till slut vann matchen. Celta tog inte chansen eller någon poäng den här omgången. Nästa match mot Mallorca är extremt viktig och i den behöver de himmelsblå en seger.