Första halvlek:

Abel Resino startade med samma spelare som mot Mallorca. Jonathan Vila fick spela bredvid Andrés Túñez i mittförsvaret och det blev tre mer defensiva mittfältare även i denna match. Natxo Insa tog plats bredvid Borja Oubiña och Álex López tog ett steg uppåt i planen. På topp startade Mario Bermejo igen och bredvid sig hade han Augusto Fernández samt Michael Krohn-Delhi.

Den här taktiken används för att stärka mittfältet och täppa till mer bakåt. Matchen började intensivt och med några halvchanser för båda lagen. I den 26:e minuten tog gästerna ledningen genom Cristian  Sapunaru. Han mötte en frispark och fick in bollen i mål. Det var lite av en markeringsmiss från hemmalaget.

Men Celta skulle komma tillbaka tio minuter senare genom Álex López. De ljusblåa anföll mycket på högerkanten och kom in mer i matchen. Laget hade det mesta av bollen men det var 1-1 i halvtid.

Andra halvlek:

I den andra halvleken verkade både lagen rädda för att förlora och det påverkade spelet. Det såg inte ut att bli några fler mål men Celta skulle få med sig alla poängen.
    På tilläggstid slog Fabián Orellana ett inlägg från vänsterkanten och i straffområdet mötte Mario Bermejo bollen och slog in den i mål. Celta tog ledningen och matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

Sammanfattning:

Segern innebär att Celta Vigo lämnar jumboplatsen och går om Zaragoza. Men lagen har lika många poäng och det skiljer två ifrån Granada som ligger på säker mark.
   De ljusblå tog sin sista chans att hänga med i bottenstriden och Mario Bermejos mål kan visa sig väldigt viktigt. Men laget behöver fler poäng för att få fortsätta spela i den högsta divisionen.

Efter den snöpliga förlusten på tilläggstid förra omgången vann nu Celta på tilläggstid. Álex López gjorde en bra match där han kämpade och slet, mittfältaren gjorde även ett mål. Även Michael Krohn-Delhi ska beröm för han spelade riktigt bra.  

I nästa match möter Celta Vigo Levante och vi får hoppas att laget klarar av att ta poäng även i den matchen.