Matchen avgjordes i den andra halvleken då Celta Vigo var bättre, effektivare och rakare i sitt spel. Redan efter en minut i den andra halvleken gjorde Charles 1-0 på en mycket fin kontring.

När sedan Alberto Lopo blev utvisad och Joaquín Larrivey utökade ledningen var segern ett faktum. Deportivo avslutade matchen med en spelare mindre och det fanns en del derbykänslor och spelare som rök ihop.

”De himmelsblåa” inledde dock matchen dåligt och såg nervösa ut. Deportivo hade en bra chans redan efter fyra minuter efter en hörnvariant, men bollen gick i utsidan av nätet. Annars hade Oriol Riera hemmalagets bästa chans men Celta Vigo-bekantingen lyckades skjuta över från nära håll.

Michael Krohn-Delhi stod för en mycket bra insats och det är otroligt synd att hans kontrakt går ut i sommar. Han är en viktig del av laget och mycket av spelet byggs upp genom honom. Även Sergio Álvarez och Nolito ska ha beröm.

Segern i derbyt innebär att Celta Vigo tagit tio av tolv möjliga poäng de senaste fyra matcherna och att laget har rest sig igen.

Celta Vigos startelva:

Sergio Álvarez;
Sergi Gómez, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Charles, Fabián Orellana.