Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde samma startelva som startade och besegrade Rayo Vallecano i förra omgången:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Matchen startade i högt tempot och Celta Vigo hade det mesta av bollen. Efter sju minuter fick Nolito ett bra läge i straffområdet men målvakten räddade. I anfallet efter sköt Las Palmas över inifrån straffområdet. Båda lagen satte god fart framåt och det var en underhållande start.

I den elfte minuten rann Iago Aspas igenom Las Palmas försvar och kom fri mot målvakten. Javi Varas drog ned anfallaren och domaren visade ut den gamle Celta Vigo-spelaren och dömde straff. För tredje matchen i rad fick motståndarna en tidig utvisning.

Nolito överlät straffansvaret till Orellana som klev fram och sköt in bollen till höger om inbytte målvakten. 1-0 till ”de himmelsblåa” och hemmafansen jublade.
Efter utvisningen backade Las Palmas hem och Celta Vigo fick mer av bollen. Orellana sköt från högerkanten och målvakten släppte en retur rakt ut som Daniel Wass stötte in i mål. Danskens första mål i La Liga och 2-0 till hemmalaget.

Matchen fortsatte att vara fartfylld och underhållande. Efter slarv i Celta Vigos försvar av både Andreu Fontás och Sergio Álvarez gjorde att Las Palmas kunde reducera. Klantigt av hemmalaget och 3 mål och 1 utvisning på de första 23 minuterna innebar att mycket hade hänt.

Efter den fartfyllda inledningen lugnade spelet ned sig efter cirka 25 minuter och Las Palmas stod upp bra trots en spelare mindre. Båda lagen skapade några chanser till men det blev inga fler mål i den första halvleken. Celta Vigo ledde med 2-1 efter 45 spelade minuter.

Andra halvlek:

Även den andra halvleken inleddes i högt tempo och Celta Vigo gjorde mål efter bara tre minuter. Iago Aspas spelade fram en fri Nolito i straffområdet och spanjoren placerade in 3-1. En kanonstart på den andra halvleken och en säkrare ledning för hemmalaget.

Men Las Palmas gav sig inte utan reducerade återigen efter en timmes spel då Sergio Araujo sköt in bollen via Pablo Hernández från en svår vinkel. Celta Vigo kunde inte slappna av utan var tvungna att kämpa om man skulle vinna.

I den 65:e minuten gjorde Berizzo sitt första byte när John Guidetti kom in och Hernández gick ut. Förändringen innebar att Aspas tog steget ned på mittfältet och svensken tog plats som central anfallare.

Celta Vigo fortsatte att ha problem med att kontrollera matchen och Las Palmas kämpade på med en spelare mindre. Så bra att de kvitterade i den 74:e minuten genom David Simón och hemmalagets försvar såg inte bra ut.

Under matchens sista tio minuter jagade Celta Vigo ett segermål och slog flera inlägg för att försöka få till någon chans. Med sju minuter kvar att spela byttes Theo Bongonda in istället för Hugo Mallo i en offensiv förändring.

Gustavo Cabral provade med en nick men målvakten räddade. Nolito fick frispark i bra läge men sköt utanför. Det blev inget mål för Celta Vigo utan matchen slutade 3-3.

Om matchen:

Trots numerärt överläge och flera ledningar slutade matchen 3-3 och Celta Vigo tappade två poäng. Det kändes som att ”de himmelsblåa” tog lite för lätt på uppgiften efter utvisningen och trodde att man skulle vinna utan några större problem.

Det straffade sig och Las Palmas kom igen. Gästerna stod för en bra insats och kämpade nonstop i 90 minuter. De hade även flera bra lägen att avgöra matchen i slutet när Celta Vigo gick framåt och lämnade få spelare i försvaret.

Det är bitter eftersmak på matchen och det känns som tre poäng slarvades bort. Samtidigt tog Celta Vigo en poäng och är fortfarande obesegrade i La Liga. John Guidetti hoppade in med cirka 27 minuter kvar att spela och jobbade hårt, men gjorde inget större avtryck i matchen.