Första halvlek:

I Celta Vigos åttonde ligamatch för säsongen valde Eduardo Berizzo att ställa upp på följande sätt:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Goméz, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Nolito, Joaquín Larrivey, Fabián Orellana.

Redan efter fem minuter fick Athletic Bilbao straff när Sergi Goméz fick bollen på armen efter ett inlägg och touch av en hemmaspelare. Otur för mittbacken och Aritz Aduriz gjorde inget misstag från elva minuter.

Redan i den sjätte minuten var det 1-0 till hemmalaget. En tuff start för Celta Vigo och hemmalaget fortsatte att ligga på framåt. Athletic Bilbao skapade de flesta och de farligaste chanserna.

Aduriz var riktigt nära att utöka ledningen på en hörna men Álvarez stod för en fin räddning. Celta Vigo tappade markeringen vid fasta situationer och levde farligt. Bara några minuter senare hade anfallaren en boll inne i mål, men det dömdes bort eftersom bollen varit ur spel tidigare.

Landslagsuppehållet verkade ha gjort Athletic Bilbao gott som tryckte på framåt för fler mål. Celta Vigo såg avvaktande ut och hade svårt att få tag i bollen. Men efter en halvtimme tog sig ”de himmelsblåa” in i matchen.

Orellana var farlig på sin högerkant och skapade några halvchanser. Celta Vigo skapade dock ingen riktig het chans och kvittering uteblev. Athletic Bilbao ledde med 1-0 i halvtid.

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes med att Aduriz efter bara cirka 50 sekunder hade en till boll mål, men även det dömdes bort på grund av offside. Det var riktigt nära men domslutet av korrekt.

Athletic Bilbao tog kommandot i den andra halvleken och hotade offensivt. Hemmalaget var farligare och rörde sig mer när de hade bollen. Celta Vigo hade svårt att ta sig framåt i banan när man hade bollen.

I den 59:e minuten nickade Oscar De Marcos från nära håll men bollen gick över. Minuten efter det gjorde Berizzo sitt första byte när Pablo Hernández kom in istället för Michael Krohn-Delhi. En offensiv förändring i jakten på en kvittering.

Matchen var jämn och för att göra mål byttes Charles in i det 71:a minuten istället för Álex López. Kvitteringen kom också omgående, bara två minuter senare, men det var inte inhopparen som gjorde det.

Nolito avslutade ett fint Celta Vigo-anfall med att placera in 1-1 och bollen låg perfekt i det bortre hörnet. Efter målet fortsatte bortalaget att gå framåt och ville ta ledningen.

Berizzo gjorde sitt sista byte när det återstod tio minuter av matchen och Borja Fernández ersatte Joaquín Larrivey. Det blev dock inga fler mål i matchen utan tillställningen slutade 1-1.

Om matchen:

En viktig poäng för Celta Vigo som kämpade sig in i matchen. Berizzo har fått spela att kriga mer och visa bättre attityd än förra säsongen. Athletic Bilbao var bättre under den första halvtimmen, men efter det fick ”de himmelsblåa” mer att säga till om.

Hemmalaget fortsatte att skapa de hetaste chanserna men Celta Vigo kvitterade i andra halvlek. Nolito stod för sitt femte mål för säsongen och fortsätter att visa god form.

Nästa omgång ställs Celta Vigo mot lättare motstånd när Levante besöker Balaídos.