Första halvlek:

Det här var Celta Vigos första match av tre på mindre än en vecka. Eduardo Berizzo valde ändå en förväntad och stark startelva. Pablo Hernández gjorde sin första start någonsin i Celta Vigo och ersatte Nolito som haft skadeproblem i veckan men fanns med på bänken. Hela startelvan såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Pablo Hernández, Joaquin Larrivey, Fabián Orellana. 

I den sjätte minuten fick Atlético Madrid matchens första chans när man kontrade men Raúl Jimenez sköt över efter ett bra förarbete från Koke. Redan från början var hemmalagets press farlig och oroade Celta Vigos försvar vid flera tillfällen. 

Annars var det jämnt i inledningen av matchen och Celta Vigo hade en del boll. Det var dock Atlético Mafrid som var farligast framåt och när knappt en kvart spelats hade Tiago ett kanonläge att stöta in ledningen efter ett fint inspel från kanten av Juanfran. Mittfältaren avslut gick dock utanför och det var alltjämt mållöst. 

Celta Vigo passade mest runt bollen och hade svårt att skapa något framåt medan Atlético Madrid försvarade sig bra. Men i den 19:e minuten ändrades det när bortalaget tog ledningen och vilket mål det var. 

Pablo Hernández klackade oerhört snyggt in 0-1. En långboll såg ut att gå förbi ytteranfallaren som dock slängde ut foten och fick bollen på klacken. Det ställde Moya i hemmalagets mål som nog trodde att det skulle bli inspark. Celta Vigo tog ledningen och det var ett mål som Zlatan Ibrahimovic skulle varit stolt över. Ett bra sätt för Hernández att göra sitt första mål i den himmelsblåa tröjan och det var hans första skott i klubben. 

Atlético Madrid försökte direkt att komma tillbaka och kvittera. Bara några minuter efter ledningsmålet räddade Álvarez en farlig nick från Griezmann. 

Ännu farligare blev det när Ansaldi frispelades av av den unge fransmannen, men Álvarez gjorde återigen en bra aktion och kom ut bra för att rädda. 

Någon minut senare tvingades dock målvakten att kapitulera när Joao Miranda blev väldigt fri i straffområdet efter en frispark och kunde styra in kvitteringen, 1-1. 

Celta Vigo fortsatte att spela bra även kvitteringen och hade det mesta av bollen. Men Atlético Madrid kändes farligare framåt. 

Till slut kom även 2-1 och hemmalaget hade vänt på matchen. Än en gång var det på en fast situation, men det var Diego Godin som nickade in målet den här gången. 

Ett tungt mål för Celta Vigo att släppa in eftersom det bara var några minuter kvar till halvtid och gästerna hade gjort en bra halvlek. 

Andra halvlek:

I halvtid gjorde Celta Vigo ett byte när Nolito kom in i stället för Álex López. En offensiv förändring för bortalaget som innebar att Hernández gick ned på mittfältet i jakten på en kvittering. 

Ett farligt läge kom några bara minuter in i den andra halvleken när Hugo Mallo överlappade snyggt och fick en passning. Ytterbacken sköt men Moya räddade. 

Annars turades lagen om att ha bollen i början av den andra halvleken, men Celta Vigo skulle omgående få ett gyllene läge att kvittera när Carles Planas vände snyggt och fälldes av Miranda i straffområdet. Domaren dömde straff och det kan diskuteras om det var rätt beslut eller inte. Inbytte Nolito klev fram och satte 2-2 från elva meter. Det var kvitterat.

Efter kvitteringen fortsatte matchen att vara tät och jämn. Närkamperna blev tuffare eftersom båda lagen ville vinna och publiken kom igång på Vicente Calderon. Ju mer tiden gick desto mer backade Celta Vigo hem. Atlético Madrid tog över mer av spelaet och hemmalaget hade en boll i nät i den 62:minuten. Men det dömdes bort för offside.

Celta Vigo hotade ibland med sina kontringar upp farliga kontringar. Spelet svängde fram och tillbaka ibland och det var en underhållande tillställning. I den 71:a minuten gjorde bortalaget sitt andra byte när Hernández gick ut och Sergi Gómez kom in. 

Hemmalaget fortsatte att trycka och Celta Vigos försvar fick jobba hårt. Med knappt en kvart kvar att spela fick Raúl Jimenez ett kanonläge när bollen damp ner framför honom i straffområdet. Anfallaren sköt, men Álvarez slängde sig och gjorde en jättebra räddning. 

Celta Vigo spelade smart och lyckades oftast behålla bollen när man hade den. ”De himmelsblåa” fick inte panik utan tog det lugnt och jobbade på med sina omställningar. Det fick tiden att gå och det blev lite av en kamp mot klockan på slutet av matchen. 

I den 88:e minuten gjorde Celta Vigo sitt sista byte när Jonny Castro kom in och ersatte Krohn-Delhi. Ett defensivt byte för att försvara den poäng man hade. I slutet av matchen tryckte Atlético Madrid på mer och på tilläggstid fick hemmalaget ett mål till bortdömt för offside. Trots flera lägen och tryck framåt gjorde inte Atlético Madrid något mål och matchen slutade 2-2. 

Om matchen:

Det var en underhållande och spännande match. Celta Vigo stod upp bra mot de regerande mästarna och tog en viktig poäng. ”De himmelsblåa” spelade smart och är fortfarande obesegrade i ligan.

I den första halvleken spelade Celta Vigo bra och hade mycket av bollen. Sedan backade laget backade hem mer i den andra halvleken, men utnyttjade sina kontringar och höll bra i bollen.

Eduardo Berizzo har fått en bra start på karriären i Celta Vigo och fått ihop laget. Efter kvällens match förtjänar alla spelarna beröm, men framför allt Sergio Álvarez stod för en fin insats och flera kvalificerade räddningar.

Pablo Hernández mål var riktigt snyggt och kan bli säsongens snyggaste för Celta Vigo. Annars hade Celta Vigo svårt att skapa lägen i den första halvleken och det märktes dock klasskillnad när Atlético Madrid gick framåt. Sedan var det surt att båda målen släpptes in på fasta situationer, något som Berizzo varnat för inför matchen. 

Celta Vigo ska vara nöjda med sin poäng och kan bygga vidare på det här inför derbyt på tisdag mot Deportivo la Coruña.