Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde att ställa upp på följande sätt i den 23:e omgången mot Atlético Madrid:

Sergio Álvarez;
Sergi Gómez, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Det var en förväntad startelva och stämning var god på Balaídos när Celta Vigo sparkade igång matchen. Hemmalaget inledde starkt och hade det mesta av bollen i inledningen. Orellana var en av de spelare som såg piggast ut och avstängningen i förra omgången verkade ha gjort honom gott.

Nolito var ständigt spelbar på sin högerkant och det var han som låg bakom den första halvchansen när han dribblade sig in i straffområdet. Men spanjorens inspel slog snabbt ut till hörna, men Celta Vigo fortsatte att spela bra medan de regerande spanska ligamästarna främst fick försvara sig.

Celta Vigo dominerade spelet och hade det mesta av bollen. Även defensivt var hemmalaget bra och spelade intensivt, vilket gjorde att man ofta vann tillbaka bollen snabbt. Men som vanligt hade ”de himmelsblåa” väldigt svårt att skapa några riktigt heta lägen. Nolito provade med ett skott som gick utanför, Cabrals dubbelförsök efter hörna täcktes och Orellanas inspel tog målvakten hand om.

Eduardo Berizzo satt uppe på läktaren med god uppsyn över matchen och avtjänade sin avstängning. Han hade telefonen nära sig och var i ständig kontakt med en assisterande tränare på bänken. Tränaren kunde dock vara nöjd med sitt lags insats i den första halvleken som ändå slutade mållöst.

Andra halvlek:

I början av den andra halvleken fortsatte Celta Vigo att ha det mesta av bollen medan Atlético Madrid mest slog felpassningar. I den 57:e minuten tog sig Nolito in
i straffområdet efter en tunnel på Joao Miranda och gjordes ned av Diego Godin. Domaren pekade på straffpunkten och spanjoren steg själv fram.

Nolito, Celta Vigos bästa målskytt, tog sats och placerade kyligt in straffen lågt i det högra hörnet medan målvakten slängde sig åt det andra. Hemmalaget tog ledningen och stämningen på Balaídos steg ytterligare.

Efter ledningsmålet öppnade matchen upp sig rejält och båda lagen skapade fina lägen. Atlético Madrid var nära att kvittera bara minuten senare när Saúl Ñíguez sköt hårt men Sergio Álvarez räddade. Sedan stod Nolito för en ny bra aktion och spelade fram bollen till Larrivey som hade öppet mål men fick bollen på hälen och missade det ypperliga läget.

I den 66:e minuten sköt Antoine Griezmann inne i straffområdet och var ytterst nära att kvittera. Stolpen och snabba reflexer från Álvarez hindrade bollen från att gå in i mål och matchen som knappt haft några lägen alls under första knappa timmen var mycket mer öppen nu.

Atlético Madrid gick mer framåt för att få in kvittering medan Nolito och Orellana fortsatte att vara de stora hoten framåt för Celta Vigo. Chilenaren var så het att han satte 2-0 efter ett mönsteranfall från hemmalaget. Efter flera passningar slog Krohn-Delhi fram bollen till Orellana i straffområdet som distinkt utökade ledningen.

Med en kvart kvar på matchen gjorde Celta Vigo sitt första byte när Pablo Hernández kom in istället för Larrivey. Nästan direkt efter förändring ville Atlético Madrid ha straff när Guilherme Siqueira gick omkull men domaren friade.

Under de tio sista minuterna av matchen backade Celta Vigo hem och försvarade sin ledning. Atlético Madrid tryckte på framåt och skapade några lägen. Men hemmalaget höll undan och gjorde sina två återstående byten för att fördriva tid. Efter drygt tre tilläggsminuter blåste domaren av och ”de himmelsblåa” vann med 2-0!

Om matchen:

Celta Vigo stod för en fantastisk insats under söndagskvällen när man slog Atlético Madrid med 2-0. ”De himmelsblåa” hade det mesta av bollen, var hungrigare än sina motståndare och jobbade hårt i försvarsspelet. Detta kombinerat med en superhet duo i Nolito och Orellana framåt gav en rättvis seger.

Hemmalaget gjorde det mesta rätt och fansen på Balaídos trivdes alldeles utmärkt. Såhär bra har inte Celta Vigo spelat på flera månader och självklart måste det noteras att laget gjorde två mål i en match, något som inte hänt på väldigt länge.

Nolito är otroligt viktig för Celta Vigo och har stått för tre lagets fyra senaste mål. Men efter den här matchen förtjänar Orellana att hyllas och chilenaren visade upp samma fina spel som i början av säsongen.

Efter den här fina insatsen och tre oerhört glädjande poäng vänds blickarna mot det galiciska derbyt mot Deportivo la Coruña nästa vecka. Celta Vigo kunde inte ha fått en bättre uppladdning och förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt nästa helg.