Uppladdning:

Celta har under veckan tränat en gång om dagen. Igår flyttades träningen till hemmaplanen Balaídos och skedde bakom stängda dörrar. Så var fallet även under torsdagen då Celta hade träning. Träningen började 10:30 och troligen körde klubben ett lättare pass med taktiska inslag.
Efter fredagens match är spelarna lediga på lördag och söndag. Sedan återgår de till vardagen med träningar och ny match så småningom.

Iago Aspas eldar på stämningen:

Iago Aspas har uttalat sig om det kommande derbyt och han säger att Celta Vigo vill skada Deportivos chanser att stanna kvar i La Liga.
    - Vi hoppas kunna slå dem och kväva de lite. Om vi vinner så lämnar vi Deportivo med båda fötterna i Segundan. Men Deportivo är inte utslagna ännu, de är i en svår situation men hoppet är det sista som överger en.
   Aspas ser fram emot derbyt på fredagen.
   - Sanningen är att jag aldrig har gjort mål mot Deportivo och jag har inte spelat mitt bästa mot dem heller.
   Anfallaren har gjort Celtas två senaste mål i ligan och står totalt på tio mål i ligan.

Åtta spelare kan göra sitt första derby på Riazor:

Tidningen Faro de Vigo rapporterar om att åtta spelare kan göra sin första match mot Deportivo La Coruña på bortaplanen Riazor imorgon. Flera av spelarna var med och mötte Deportivo i början av säsongen på hemmaplan, men det här kan bli första gången de springer ut på Riazor.
     En av de är Jonny Castro som kommer från klubbens ungdomslag kan bli den yngsta Celta-spelaren någonsin att spela mot Deportivo på bortaplan. De andra som kan göra sin första match på Riazor för Celta är Javi Varas, Danijel Pranjic, Chu Young-Park, Vadim Demidov, Augusto Fernández, Gustavo Cabral och Michael Krohn-Delhi.  
    - Jag har spelat på Riazor förut med Real Sociedad så jag känner till arenan och stämningen. Det är en speciell match och en bra chans för oss att börja ta poäng hemifrån, sa den norske försvaren Vadim Demidov till tidningen efter gårdagens träning.
     Det kan även bli nio debutanter om tränaren Abel Resino väljer att kalla in Madinga till matchen.

Abel Resino fortsätter att betona kyla och lugn:

I truppen och till spelarna fortsätter tränaren att använda ledorden lugn och kyla i hjärnan men värme i hjärtat. Det har blivit som ett mantra för derbyt. Han har även sagt att startelvan till matchen inte är klar hittills.

Gustavo López ser fram emot derbyt:

Under torsdagen kunde fans ställa frågor till den gamle Celta Vigo-spelaren Gustavo López på tidningen Faro de Vigos hemsida. Den gamle mittfältaren sa bland annat han var glad över att ha spelat åtta säsonger hos de ljusblåa.
   López håller just nu på att utbilda sig till tränare och bor i Vigo. Han sa att det vore spännande att träna Celta i framtiden eller bidra till att utveckla unga spelare i klubben men att han just nu fokuserar på att ta sin tränarlicens.
    Till derbyt mot Deportivo sa han att erfarenhet är viktigt i sådana matcher men att erfarenheten kan blandas med ungdomlig hunger.
  
Källor: farodevigo.es, celtavigo.net, football-espana.net.