Första halvlek:

Eduardo Berizzo valde en förväntad och stark startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Matchen inleddes jämnt mellan lagen som turades om att ha bollen. Efter tio minuter fick Celta Vigo hörna och körde en variant som avslutades med att Iago Aspas sköt från nära håll. Gästernas målvakt fick en hand på bollen och räddade.

Ännu närmare kom anfallaren någon minut senare när han elegant frispelades från Wass. Aspas tog sig förbi målvakten och sköt i stolpen. Det var riktigt nära ett ledningsmål och Celta Vigo var inne i en bra period med imponerande anfallsspel.

Sedan fortsatte matchen att vara jämn och turades om att ha bollen. Celta Vigo de flesta och bästa chanserna, men den första halvleken blev mållös.

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes lite slött och med mycket avblåsningar. Spelarna tjafsade en del med varandra, vilket Getafe tjänade på eftersom Celta Vigo inte fick igång sitt passningsspel. Bland annat Damian Suárez gick hårt åt Nolito flera gånger och det märktes att bortalaget ville spela fysiskt.

I den 57:e minuten sköt Álvaro Medran ett farligt studsande skott som Sergio Álvarez räddade. På returen högg Angel Lafita men hemmamålvakten styrde upp situationen. Men Celta Vigos anfallsspel haltande och man skapade inte mycket framåt.

Efter knappt en timmes spel föll Iago Aspas i straffområdet och ville ha straff, men domaren valde att inte blåsa. I den 72:a minuten var Getafe riktigt nära ett ledningsmål när Stefan Scepovic nickade i ribban från nära håll. Matchen fortsatte att vara öppen och båda lagen skapade lägen.

I den 75:e minuten gjorde Berizzo sitt första byte när John Guidetti byttes in istället för Iago Aspas. Under slutet av matchen jagade Celta Vigo ett ledningsmål och svensken fick ett bra läge i straffområdet. Anfallaren sköt direkt men bollen gick rakt på målvakten som räddade.

Lagom till tilläggstid kom Theo Bongonda in och Daniel Wass gick ut. Men Celta Vigo kom inte nära ett ledningsmål utan matchen slutade 0-0.

Om matchen:

Celta Vigo hade återigen svårt mot ett lag som på pappret ska vara sämre. ”De himmelsblåa” har gjort sina bästa insatser mot Sevilla och Barcelona, medan spelet varit stelare mot till exempel Las Palmas och Eibar.

Så var även fallet mot Getafe där Celta Vigo inte riktigt fick igång anfallsspelet under hela matchen. I den första halvleken hade hemmalaget flera bra lägen och borde ha tagit ledningen. Så blev inte fallet utan matchen slutade oavgjort och det var Getafe mest nöjda med.

Eduardo Berizzo har inte mycket att slänga in från bänken för att förändra matchbilden. John Guidetti byttes in med en kvart kvar att spela och Theo Bongonda spelade bara tilläggstiden. Det här är problem som kan komma att påverka laget ju längre säsongen lider.

Men Celta Vigo är fortfarande obesegrade och tog ytterligare en poäng. Efter två raka oavgjorda matcher kan förhoppningsvis ”de himmelsblåa” vinna i nästa omgång.