Real Madrid:

Real Madrid leder La Liga och är inne i en otrolig form och har 17 raka segrar vilket är nytt klubbrekord. Klubben siktar vidare mot 18 och i vägen står Celta Vigo.
Carlo Ancelotti har fått ihop laget på ett bra sätt efter att Xabi Alonso och Angel di Maria lämnade i somras. Spelare som Isco, Toni Kroos och Karim Benzema har alla tagit steg framåt och bidrar till laget.

Närmast kommer huvudstadsklubben från en storseger i Copa del Rey mot Cornella där kanske det mest anmärkningsvärda annars var att Jesé Rodríguez gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

Han får dock svårt att ta en plats i startelvan där anfallstrion brukar bestå av Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale. Idel världsspelare och det blir en oerhört tuff bortamatch för Celta Vigo.

Real Madrid får klara sig utan Isco som är avstängd.

Preliminär startelva:

Iker Casillas;
Dani Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo;
Asier Illarramendi, Toni Kroos, James Rodríguez;
Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Celta Vigo:

Celta Vigo är inne i en formsvacka och har förlorat sina tre senaste matcher. Den senaste förlusten kom i veckan mot Las Palmas i Copa del Rey. Värre blir det med att det enda målet som ”de himmelsblåa” gjort de senaste fyra matcherna kom på straff.

Efter den fina starten på säsongen behöver Celta Vigo resa sig och vinna igen. Det blir dock svårt mot Real Madrid som leder serien, faktum är dock att ”de himmelsblåas” senaste seger kom på bortaplan mot Barcelona.

Fabián Orellana har i veckan dragits med en lättare skada men är med i truppen mot Real Madrid. Där återfinns även Hugo Mallo och Nemanja Radoja som inte åkte med till Kanarieöarna och spelade mot Las Palmas.

En fråga för Eduardo Berizzo är vem som tar hand om vänsterbackspositionen av Jonny Castro och Carles Planas. Den sistnämnde har fått mer speltid, men den förstnämnde är bättre defensivt och det blir viktigt mot Real Madrid och därför tar han troligen plats i startelvan.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Om matchen:

Celta Vigo står inför en oerhört svår match, men ”de himmelsblåa” skrällde och slog Barcelona på Camp Nou. Något som Santi Mina påpekat inför helgen och han menar att laget kommer att spela sitt spel.

Celta Vigo har tidigare besegrat Real Madrid på Santiago Bernabeu och det skedde 2003 efter mål från Nene och Jorge Larena. Men åtta år senare ser det svårt ut och Celta Vigo behöver bryta en negativ period för att vinna.

Vad: Spanska ligan, omgång 14, Real Madrid-Celta Vigo.
Var: Santiago Bernabeu (Madrid).
När: lördag, 20:00, 6/12-2014.
Tv: C More Fotboll.