Celta Vigo:

På de nio matcher som spelats under 2014 har det blivit tre vinster, två oavgjorda och fyra nederlag. De himmelsblåa har ändå allt jämt fem poäng ned till strecket och ett antal lag bakom sig.

Ett stort problem för Celta Vigo har varit målskyttet och laget har gått mållösa från fyra av sina fem senaste matcher. Enda undantaget är segern mot Levante då Nolito gjorde matchens enda mål. Charles är lagets bästa målskytt men brasilianaren har inte satt någon balja på ett tag.

Varken Charles eller Nolito fick någon speltid förra helgen mot Barcelona då Celta Vigo startade väldigt defensivt med Santi Mina och Fabián Orellana på topp som skulle kontra till sig chanser. Det gick inget bra för de himmelsblåa som förlorade med 3-0 efter att Neymar gjort två mål och Lionel Messi ett.

Celta Vigo spelade upp sig i den andra halvleken då man flyttade upp sina positioner och vågade mer. Förhoppningsvis tar laget med sig det till helgens svåra möte mot Sevilla som blir de himmelsblåas tredje match på åtta dagar.

Luis Enrique valde att rotera en del i den senaste omgången och startelvan kan se annorlunda ut mot Sevilla. Gustavo Cabral utgick skadad mot Barcelona och missar helgens match. Även Augusto Fernández får stå över eftersom han är avstängd efter att ha samlat på sig sex varningar.

På plussidan finns att Michael Krohn-Delhi är tillbaka efter sin avstängning och borde ersätta Fernández i startelvan. Rafinha missade matchen mot Barcelona på grund av skada men borde vara tillbaka till helgens möte med Sevilla och det är en riktigt bra förstärkning för Celta Vigo. Mittfältaren har varit de himmelsblåas bästa spelare den här säsongen och bidrar med mycket i spelet.

Celta Vigo är enda laget i ligan som tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan. Resultaten på Balaídos har inte varit bra och det mycket på grund av den bedrövliga starten. Det blev bättre under 2014 men i de två senaste matcherna i Vigo har det blivit förlust mot både Málaga och Atlético de Madrid.

Sevilla:

Sevilla gör en bra säsong och ligger inför den 31:a omgången på femte plats med 50 poäng. 6 stycken efter Athletic Bilbao som har den sista Champions League-platsen och andaluserna jagar vidare.

Laget är också vidare till kvartsfinal i Europa League efter att ha slagit ut rivalerna Real Betis i två spännande matcher. Det är mycket som går bra för Sevilla just nu och tränaren Unai Emery har uppmanat spelarna att fortsätta på samma sätt.

Klubben är i riktigt bra form och har sex raka segrar bakom sig. Ett bra facit och senast tog man en meriterande seger mot Real Madrid på hemmaplan. Carlos Bacca gjorde två mål och Ivan Rakitic stod för en drömassist när han klackade sig förbi Pepe i motståndarlaget.

Rakitic är enormt viktig för Sevilla och en mycket duktig spelare på mittfältet. Kroaten styr mycket av lagets spel med sina farliga passningar. I laget finns även José Antonio Reyer som blandar och ger. Ibland kan spanjoren glänsa till medan han i andra stunder försvinner. Även Carlos Bacca är en farlig spelare framåt och Marko Marin är intressant.

Om matchen:

Lagens förra möte den här säsongen slutade med seger för Celta Vigo efter mål från Álex López. Förhoppningsvis kan de himmelsblåa upprepa bedriften och ta tre viktiga poäng. Men Luis Enrique tror att det kan bli svårt.

- Jag förväntar mig en svår match. De är i bra form och det är inte vi. Sevilla är ett lag som blivit bättre ju längre säsongen har pågått och nu får de riktigt bra resultat. De har en bra tränare och bra spelare som Bacca, Vitolo, Gameiro, Reyer och Rakitic. De är alla svåra spela att kontrollera, säger Celta Vigos tränare.

Preliminär startelva för Celta Vigo:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, Íñigo López, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Michael Krohn-Delhi, Borja Oubiña, Rafinha,
Fabián Orellana, Charles, Nolito.

Vad: La Liga, omgång 31, Celta Vigo-Sevilla.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: Lördag, 29/3, 18:00.
Tv: C More Live och C More Fotboll.