Första halvlek:

Det var en fin kväll i Vigo när den spanska ligasäsongen skulle avslutas. Hemmafansen var redo och på läktaren fanns en stor banderoll som tackade Borja Oubiña för hans tid i klubben eftersom han tidigare i veckan meddelat att han lägger av som fotbollsspelare.

Celta Vigo ställde upp med sin bästa och en förväntad startelva som såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Michael Krohn-Dehli;
Fabián Orellana, Santi Mina, Nolito;
Joaquín Larrivey.

I början av matchen turades lagen om att ha bollen. Santi Mina fick första chansen efter drygt tio minuter med Kiko Casilla i motståndarnas mål räddade hans friläge. Bara några minuter senare fick Fabián Orellana ett ännu bättre läge efter fint spel från Celta Vigo. Men även hans skott från nära håll räddades.

Celta Vigo tog över mer av spelet men i den 20:e minuten kom ett rejält bakslag när Sergio Álvarez drog ned Sergio Gárcia i straffområdet. Straff och rött kort på målvakten blev domen och Espanyol fick ett gyllene läge att ta ledningen.

Rubén Blanco byttes in och att försöka rädda medan Joaquín Larrivey fick lämna planen. Den unge målvakten slängde sig dock åt fel och Gárcia satte 1-0 till Espanyol.

Trots en spelare mindre fortsatte Celta Vigo att spela bra och skapade en del framåt. I den 38:e minuten sköt Orellana från nära håll och Hugo Mallo nickade in returen. Det var kvitterat till 1-1! Lagkaptenen tillägnade målet till Oubiña som fanns på läktaren.

Bara minuter senare fick dock Espanyol en bra chans att ta tillbaka ledningen efter lite flipperspel i Celta Vigos straffområde och det hela slutade med att bollen nickades över. Det blev inga fler mål i den första halvleken och ställningen var 1-1.

Andra halvlek:

Efter halvtid kändes matchen ännu mer död eftersom Espanyol knappt hade något att spela för då också. Athletic Bilbao ledde med 3-0 i sin match och såg ut att försvara sin sjunde plats som katalanerna hade en liten chans att ta över. I halvtid byttes Santi Mina ut efter att han fått en smäll i en duell med Casilla. In kom i stället Borja Fernández.

Bara tre minuter in i den andra halvleken kom Stuani fri mot Blanco och chippade läckert in 1-2. Återigen var Espanyol i ledningen och Celta Vigo fick kämpa hårt med en spelare mindre.

Celta Vigo gav sig dock inte utan kämpade vidare och kvitterade återigen. Gustavo Cabral nickade in en frispark från Nolito och det stod 2-2! Trots att båda lagen bara hade äran att spela för var det en ganska underhållande match.

Efter kvitteringen sjönk dock tempot och chanserna från båda lagen blev färre. I den 77:e minuten kom dock två klara lägen, först nickade Espanyol i ribban efter en hörna och på den efterföljande kontringen placerade Nolito in 3-2! Celta Vigo tog ledningen för första gången i matchen.

I den 84:e minuten byttes Michael Krohn-Dehli ut i sin sista match för Celta Vigo och han fick stora applåder från publiken. In kom Sergi Gómez. Efter tre tilläggsminuter blåste domaren av matchen och ”de himmelsblåa” vann med 3-2!

Om matchen:

En lång säsong är över och avslutades med en läcker seger trots en spelare mindre under större delen av matchen. Celta Vigo tog i och med segern uppåt i tabellen och slutade till slut på åttonde plats.

Tack för den här säsongen Celta Vigo och vi ser redan fram emot nästa!