Hemmalaget börjar klart bäst och för spelet bra medans Athletic ser trötta och ointresserade ut och skapar egentligen ingenting under första halvlek. Celta testar till en början med några långskott som dock inte prickar målet, i mitten av halvleken börjar det dock hetta till framför Iraizoz.

Efter fint spela av hemmalaget hamnar bollen framför Rafinha i straffområdet som inte tvekar en sekund att trycka till bollen, skottet är bra men Iraizoz gör en bländande reflexräddning och 0-0 står sig.

Några minuter senare är det dags igen när Charles får iväg ett kanonskott som dock tar i Iraizoz högra stolpe, tur där och det börjar kännas som ett hemmamål hänger i luften. 

Desbättre händer det inte så mycket mer i första halvlek och Athletic får nog vara ganska nöjda med oavgjort efter en riktigt dålig halvlek.

Andra havlek blir ungefär lika trist som den första med skillnaden att Athletic är det bättre laget utan för den delen skapa massor av heta målchanser, Muniain kommer närmast när han sånär skruvar in en boll i målvaktens bortre hörn och inbytte Kike Sola är nära att peta in bollen efter ett DeMarcos inlägg.

Båda lagen har sedan några halvchanser innan hemmalaget får ett gyllene läge på övertid då Bermejo nickar tätt över i ett kanonläge framför Iraizoz.

Sammanfattningsvis kan man dock konstatera att Athletic gjorde en av säsongens sämsta insatser men ändå starkt att plocka med sig en poäng på svårspelade Balaidos.

Bäst i Athletic var Mittbacksparet Gurpegui, Laporte tillsammans med mittfältsdynamon Rico, i hemmalaget var det framför allt Rafinha som glänste.

Ber om ursäkt för den något korta rapporteringen men matchen förtjänar helt enkelt inte mer.

Aupa!

Statistik
Avslut: 6-5
Avslut på mål: 1-1
Bollinnehav: 52-48%
Hörnor: 4-6
Regelfel: 12-8
Gula Kort: 1-3
Åskådare: 21000