Celta Vigo:

Efter tre raka förluster med noll gjorda mål framåt är det roligare att tänka på spanska cupen för Celta Vigo. Förra torsdagen besegrade man Cadíz med 3-0 efter bland annat två mål från John Guidetti.

Ett resultat som gör att ”de himmelsblåa” borde kunna hantera kvällens drabbning men Eduardo Berizzo har uppmanat spelarna att ta matchen med all vanlig seriositet.

Tränaren kommer att vila flera av de ordinarie spelarna och upprepa en liknande elva från förra matchen. Andreu Fontás och Nolito är båda skadade och missar matchen – den sistnämnda är ändå väldigt aktuell i spanska medier där han ryktas närma sig en flytt till Barcelona.

Berizzo har bara tagit en trupp på 16 lirare och spelare som troligen får vila är Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Daniel Wass och Iago Aspas. Därför får vi nog se John Guidetti tillbaka i startelvan och svensken får gärna upprepa sina två fullträffar från förra mötet med Cadíz.

Berizzo har även sagt att mer oväntade spelare som Borja Iglesias, Diego Alende och Pape kan få speltid. Det kan bli kul att se dessa mer okända spelare få chansen och förhoppningsvis tar de den.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Jonny Castro, Pape, Diego Alende, Carles Planas;
Borja Fernández, Nemanja Radoja;
Levy Madinda, Señé, Dejan Drazic;
John Guidetti.

Cádiz:

Cádiz är enda Segunda B-laget kvar i spanska cupen efter att gått vidare från mötet med Real Madrid då motståndarna använde en spelare som var avstängt och slängdes ut. Men nu verkar lyckan vara för den andalusiska klubben som får svårt att vända ett 0-3-underläge på bortaplan.

Cádiz ligger på tredje plats i sin Segunda B-grupp efter Real Murcia och Sevilla Atlético. I laget finns bekantingen Daniel Güiza som på äldre dagar valt att varva ned i sin födelseort men var med och vann EM 2008 med Spanien.

Om matchen:

Regn hotade att ställa in helgens match mot Atlético Madrid. Men hårt arbete gjorde att planen blev spelduglig och såg ganska bra ut med tanke på det mer poolliknande tillstånd den var i.

Molnen har fortsatt att öppna upp sig och regnet fallit över Balaídos men planen ska ändå vara okej trots tre matcher på sex dagar under jobbiga förhållanden.

Vad: Spanska cupen, åttondelsfinal, returmöte mellan Celta Vigo-Cádiz.
Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: Onsdag, 20:30, 13/1-2016.
Tv: Matchen går ej på svensk tv. Stream som gäller.
Varför: Se John Guidetti starta för en gångs skull i Celta Vigo och försöka göra mål. Det kommer även gå att spana in flera andra ”himmelsblåa” talanger som kanske kan bli något i framtiden.