Så var det dags för returmötet i seminfinal 1 i året Copa del Rey. Succélaget från den lilla staden Miranda de Ebro några kilometer sydväst från Vitoria-Gasteiz kommer på besök till baskiens kulturella huvustad Bilbao för att slåss med näbbar och klor för en finalplats i årets upplaga av den spanska cupen.

Förutsättningarna för en folkfest är optimala och den lilla laget Mirandés skulle teoretiskt sett faktiskt kunna ta med sig hela staden till San Mamés för att heja fram sina lokalhjältar. Nu blir det inte så men räkna med att det kommer att bli många rödsvarta flaggor och tröjor på läktaren i Bilbao imorgon kväll.

Förutsättningarna sportsligt sett är som så - att Athletic lyckades vinna med 2-1 nere i Miranda de Ebro. Där man även ledde länge med en till synes stabil 2-0 ledning men Mirandés hade ordentligt tryck på Athletic sista kvarten i den matchen så det gäller att vara realist och inte ta något förgivet för att det ska bli en finalplats för de rödvita lejonen från Bilbao. Mirandés kommer att kämpa till sista domarvisslan, ända in i pipet.

Athletic har ett tufft schema med två matcher i veckan med liga, cup och Europaspel och Bielsa som sparsamt roterat i laget har blivit tvungen att vila en del nyckelspelare för att inte nöta ut truppen. Senast mot Espanyol fick Herrera och Susaeta vila första halvlek. 

Athletics trupp består av: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Javi Martínez.

Bielsa kommer säkerligen att mönstra startelvan som han spelat större delen av säsongen med Iraola, Javi Martínez, Amorebieta och Aurtenetxe i backlinjen. Med Iturraspe som sittande mittfältare och Susaeta, De Marcos, Ander Herrera och Muniain framför sig på mittfältet och Fernando Llorente längst fram. Eventuellt så blir det tre centrala mittbackar om det skulle visa sig att Mirandés skulle sätta upp två anfallare.

-------------------------Iraizoz -----------------------------

Iraola - Javi Martínez - Amorebieta - Aurtenetxe

----------------------- Iturraspe ---------------------------

Susaeta ---- De Marcos ---- Herrera ---- Muniain 

------------------------ Llorente ---------------------------

Mirandés var farliga i början och slutet av förra mötet. Både Pablo Infante och inhopparen, och tillika målskytten, Lambarri var orosmoment för Athletics backlinje. Hemmaplan och San Mamés har så här långt i ligan inte betytt tre enkla poäng så det här är absolut ingen enkel match, Athletic kommer att kompromisslöst pressa på och föra spelet för att ta ledningen som man alltid gör, men det kommer att finnas luckor bakåt och det gäller för Mirandés del att ta vara på dessa och då kan det bli skakigt i Bilbao.

Sammanfattningsvis så borde Athletics sätt att åtminstone spela oavgjort i matcher, som  visat på en stabilitet, fälla avgjörandet i detta lilla "miniderby".

Aupa Athletic! Ett mini-aupa åt Mirandés. Må det bli en folkfest och en hyllning till fotboll när den är som bäst.Källor: Athletic-club.net, Elcorreo.com