Vi är nog all  överrens om att cupskrällar är bland det roligaste som kan hända i fotbollens märkliga värld(såvida det inte drabbar det egna laget)  och visst har det varit kul med lilla Mirandes framfart i kungens cup men nu får det väl ändå vara slut? Espanyol, Villarreal och Racing åkte ut med huvudet före och inte på något sätt har det varit oförtjänt att skrällgänget tagit sig så här långt. 

Nu tror jag dock att det roliga tar slut, Athletic är lite för bra på att kontrollera matcher och har för tillfället en ultrahet Llorente på topp. Att Athletic avslutar på San Mames tror jag också talar till vår fördel då det inte hade varit lika kul att avsluta på Enduva stadion med 6000 galna hemmafans, stämmningen och trycket verkar föra fram hemmalaget till hjältedåd likt då man skickade Espanyol ur cupen i matchens sista minut efter en massiv slutforcering.

Matchen kommer också att ha en riktig derbykaraktär då det bara är 6 mil mellan Bilbao och Miranda de Ebro, dessutom är Mirandes fylld av Baskiska spelare och en hel del Baskiska fans samt en Baskiska tränare och president!

En cupfest utan dess like helt enkelt!

Vilka tar då Bielsa med sig de 6 milen söderut?

Iraizoz, Raúl.
Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iraola, Ekiza, Javi Martínez.
David López, Iturraspe, De Marcos, Susaeta, Iñigo Pérez, Herrera.
Toquero, Llorente, Muniain.
 
Skadade: Aitor Ocio, Castillo, Gurpegi, Gabilondo, Igor Martínez.
Petade: Zubiaurre, Ruiz de Galarreta, Ibai Gómez.

En ganska förväntad trupp där det enda som är lite anmärkningsvärt är petningen av Ibai Gomez, för några veckor sedan kändes det som Ibai nosade på en plats i startelvan och när Bielsa äntligen roterade lite i laget under helgen trodde åtminstone jag att han skulle få speltid. Istället blev det Perez, Toquero och David Lopez som fick starta och Ibai fick nöja sig med att stanna kvar på bänken, märkligt om ni frågar mig.

Bielsa vilade som sagt vad en hel del spelare i helgens ligamatch vilket nog var väldigt välbehövligt för spelare som, Muniain, Herrera, Javi Martinez och De Marcos. Enligt uppgifter skall allt vara i sin ordning inför cupen vilket isåfall ger oss följande 11a.
Bielsa har varit väldigt tydlig med att förklara att man absolut inte underskattar Mirandes. "vi skall möta motsåndet med samma mentalitet som vi gör i alla ligamatcher, vi skall inte tro att vi är överlägsna motståndet och vi skall inte göra någon skillnad på morgondagens match och matchen för en vecka sedan på Santiago Bernabeu"  

Bielsa passade även på att hylla Mirandes när han förklarade att "laget är erfaret och bekväma med bollen, hela laget  jobbar också hårt hårt i defensiven för att erövra bollen" Argentinaren varnade också för Mirandes succé spelare Pablo Infante som i hans tycke varit en av Copa del Reys bästa spelare så här långt.

Själva väljer vi att varna för vår egen Rey leon som nu gjort 5 mål på de senaste 3 matcherna samt utvilade Muniain och Ander Herrera! Att Javi Martinez startar borgar också för att Iraizoz slipper leta bollar bland nätmaskorna.

Mot Cupfinalen!

AUPA!

 Matchfakta:
Mirandes - Athletic
Var: Stadio Enduva
När:31/1  kl 22:00
Hur: Som det ser ut nu verkar det som babianerna på Canal + inte visar matchen trots mängder av möjliga kanaler. En repris av Villarreal - Barcelona smäller tydligen högre...
Gör som jag och snik till er ett gratisabonnemang på Csports eller försök hitta en bra stream på vårat forum.