Caparrós var tillbaka på San Mamés och det var lite spänt inför mötet i Copa del Reys första kvartfinalmöte mellan Athletic Club och Real Mallorca.

Mallorca börjar piggt men skapar inte mer än hörnor och några skott utanför. Athletic visar sedan att anfall är bästa försvar och dominerar matchen med – sedvanligt - massivt bollinnehav.

Ett mönsteranfall lett av Herrera som sätter bollen i djupet till djupledståget Oscar de Marcos som likt senast sätter en perfekt boll och Llorente kan enkelt nicka in 1-0 i 35:e minuten.

70 % bollinnehav i första halvlek till Athletics fördel visar på hur matchbilden såg ut i första halvlek – och kom att se även i andra. Mallorca försökte kontra men Athletic har blivit mycket mindre slarviga i uppspelsfasen och släpper därför inte till speciellt mycket bakåt.

Sedan om det skulle skapas kontringar så finns alltid Javi Martinez, Iturraspe, Amorebieta och Aurtenetxe där och avstyr anfallen. Det ser mycket stabilt ut bakåt och det blev femte matchen i rad som de rödvita håller tätt bakåt.

Bielsa har skapat ett monster till försvar och jag kan se hans tanke med Javi där bak för han käkar upp anfallare när de försöker attackera i kontringar.
In i andra halvlek kommer Iñigo Perez istället för Iraola samtidigt som Caparrós gör sitt schackdrag genom att byta in Alfaro istället för Hemed i ett försök att skapa mer framåt för gästerna.

Det blir dock fortsatt Athletic som fortsätter att hålla i bollen och i 58:e minuten kommer ett anfall på högerkanten igen men den här gången är det Susaeta som slår in bollen och Muniain får stå omarkerad och även han enkelt nicka in andra målet för kvällen.

Även Toquero och San José får komma in i andra halvlek men ganska sent och hinner inte med speciellt mycket. Iñigo Perez däremot är pigg och har som bekant en av norra Spaniens känsligaste vänsterfötter och hans känns väldigt nära startelvan med det spel han visat upp på senare tid. 

Efter det skapar Mallorca mest hörnor och det känns aldrig riktigt farligt utan Athletic kan ta med sig ett tvåmålsöverläge till Mallorca nästa vecka.

Vet inte varför Iraola blev utbytt. Han har inte gjort mycket väsen av sig på senare tid. Hoppas inte att han dragit på sig någon skada. Det återstår att se. Annars så ser det väldigt bra ut spel- och resultatmässigt inför helgens ligamatch på Santiago Bernabeu. Kan bli hur bra som helst!

Aupa Athletic! 

Matchstatistik @ athletic-club.net