Ja det är sannerligen ett helt annat Athletic vi ser idag jämfört med för ett år sedan, spelarna är desamma men nästan allt annat är har förändrats. Det har gnällts en del på Bielsa men kan man begära mer än en 5e plats i halvtid där man tills nu spelat  21 matcher med bara 1 förlust (mot Granda hemma) ? Visst var resultaten knackiga till en början men det är sannerligen inte lätt att få en hel klubb att byta fotbollsfilosofi och visst spelar man en mycket trevligare fotboll i år?

Hur som helst har Bielsa tagit Atletic till kvatsfinal mot Mallorca, slår man ut dem så ställs man mot antingen Espanyol eller Succélaget Mirandes i semifinal  (som just nu leder över Katalanerna med 1-0)

Truppen som skall göra det är enligt följande:

Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez & Ibai.

Inga överraskningar alls och truppen är nästan helt skadefri vilket gör att vi inte tror att Bielsa roterar ett smack. Prickar vi rätt där kommer startelvan se ut enligt följande:Backlinjen har sett ovanligt stabil ut på slutet och Athletic har faktiskt inte släppt in något mål de sneaste 5 matcherna. Bielsa har fått mycket kritik för att han placerat Javi Martinez i backlinjen men den före detta mittfältaren har varit outstanding senaste månaden och borde ha en god chans att ta en plats i landslaget till EM om han fortsätter på samma sätt. Amorebieta har också varit strålande och på något sätt har Bielsa lyckats få den något oslipade tuffingen betydligt mer bekväm med bollen och crossbollarna hamnar faktiskt då och då på rätt adress...
Iraola har varit lite mer anonym än vad man är van vid samtidigt som unge Aurtenetxe växer för varje match han spelar, 19 åringen gjorde sin bästa match hittils i vinsten över Levante senast och kommer nog att bli en väldigt viktig Athleticspelare i framtiden.

Mittfätet har varvat fantastiskt spel med mediokert eller rent dåligt spel ett tag och behöver få en klart högre lägsta nivå. Herrera har enligt mig varit den bästa mittfältaren och är väldigt viktig trots att jag nog tycker att han har en växel till att lägga i. Iturraspe syns kanske inte mycket men gör ändå ett viktigt jobb både i det defensiva arbetet men också som den som styr tempot i matcherna, iriterande dock att han alltför ofta agerear nonchalant och tappar onödiga bollar som ger motstånadarna farliga kontringar. De Marcos löper enormt men har en tendens att försvinna ur matcher lite för ofta och jag tycker nog att han är som bäst i en ytterbacksposition såvida han inte gör så HÄR lite oftare...

Anfallet har haft problem och det beror givetvis mycket på Llorentes skadefrånvaro men också på att man är extremt ineffektiva när lägena väl kommer. Dessutom har man ingen riktigt bra distansskytt i laget, spelarna med bäst skott (Perez, Gabilondo, Lopez) sitter på bänken eller läktaren och vad jag kommer ihåg har man knappt satt bollen i mål i en position utanför straffområdet?

Nu är dock Llorente tillbaka och det har gett  7 mål på 2 matcher och det enda som ororar är att supertalangen Muniain inte kan få bollen i mål...


Mallorca och Caparros då?

Till en början såg det ut som Caparros fått ordning på den sjunkande Mallorca skutan men bortsett från den knappa försluten mot Real Madrid och framgångarna i Cupen har det sett knackligt ut även på slutet. Alltför många oavgjorda matcher och ett svidande nederlag mot Getafe hemma på Mallis har gjort att man halkat ner på 16e plats. Däremot skall vi inte lursas av den tveksamma formen då Caparros lag alltid går långt i cupen och 6-1 förnedringen av Sociedad i förra omgången borde vara ett tydligt varningstecken.

Caparros har kallat följande trupp:

Aouate, Calatayud; Cendrós, Ramis, Chico, Cáceres, Nunes, Crespi, Joao Victor, Pina, Pereira, Nsue, Castro, Martí, Tissone, Alfaro, Ogumjimi, Víctor, Hemed.

I vinsten mot våra Baskiska grannar ställde Caparros upp med fölajnde 11a

------------------Calatayud------------------

Company---Nunes---Crespi----Bigas

Alfaro-------Pina.........Marti-----Tejera

-------------Nsue-----Hemed------------4-4-2 är ju Caparros varumärke och Mallorca kommer garanterat parkera bussen framför eget mål och spela på 0-0, förhoppningsvis kan Athletic göra ett tidigt mål och således öppna matchen lite men det skall mycket till innan Caparros beodrar offensiv på San Mames.

Jag tippar på en 2-0 vinst och visst förtjänar Iker "Bart" Muniain båda målen...

Matchfakta:
Copa Del rey kvartsfinal
Athletic - Mallorca
Var: San Mames
När: Onsdag 20:00
Hur: Stream hittar ni i vårat forum

Domare: González González