Club Atlético de Madrid
I den senaste matchen mot Sevilla gick det långt ifrån önskat, trots en man mer i 30 minuter lyckades Atleti inte göra något mål. Sevilla gjorde det trångt och svårt men det rödvita laget klarade inte av att hålla något särskilt bra tempo i sitt spel för att öppna luckor. 

Fast Atléticos anfallspel sett lite sisådär ut under säsongen så var detta den blott fjärde matchen som de rödvita inte gjorde mål.
I vilket fall hade det varit fint att vinna den här matchen, dels för rivaliteten mellan Atlético och Sevilla, men också för att Real Madrid under kvällen också tappade poäng mot det andra Sevilla-laget, Betis. 

Igår publicerade Atlético en artikel där det stod att de nu har lämnat in sin överklagan till FIFA angående domen för att de värvat felaktigt. I artikeln kunde man läsa att klubben ser sig oskyldiga på alla punkter. 

Truppen
Diego Simeone bestämde sig för att släppa spelartruppen till matchen i samband med lunch under onsdagen. Thomas, Matías Kranevitter och Siqueira hamnade alla utanför densamma samtidigt som Lucas, Tiago och Torres är borträknande p.g.a. diverse skador. Däremot börjar Torres närma sig comeback, men även om han är hel till matchen känns det inte så troligt att han skulle delta. 

Atléticos tränarstab med Simeone i spetsen bestämde sig för att varken ge Celta eller pressen några idéer om hur laget tänker spela under onsdagskvällen. Det enda säkra är att Moyà kommer stå mellan stolparna, resten håller man för sig själv till den grad att tränarstaben inte övernattade på hotell innan matchen. 

Poteniell startelva (4-3-3)
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Saúl - Gabi - Koke
Carrasco - Vietto - Griezmann

Celta Vigo
Galicierna satsar verkligen på cupspelet efter att de lyckades nolla Atlético i den första matchen. I helgens match mot Sportin Gijon var det endast fyra ordinarie spelare med vid avspark, vilket även gav ett uselt resultat då de förlorade matchen med hela 5-1. 
Och vad det verkade så var deras tankar redan inne på Vicente Calderón. Detta har dock lett till viss kritik till tränaren Berizzo.
Fansen verkar också tro starkt på ett evancemang till och de samlades innan avresan till Madrid för att ge laget stöd.

Om man ska tolka Berizzos ord inför matchen kommer de gå ifrån sitt grundspel en del, där de istället för bollinnehav kommer att försöka göra det svårt för Atlético i det offensiva spelet. Så vi kan nog vänta oss en målsnål match, dock finns det bra med fart i båda lagen vilket kanske gör att vi kommer få se en match med många omställningar i högt tempo.

Truppen
Sergio, Rubén, Hugo Mallo, Radoja, Bongonda, Pablo Hernández, Iago Aspas, Guidetti, Beauvue, Orellana, Drazic, Wass, Jonny, Sergi Gómez, Planas, Cabral, Señé, Borja Fernández, Pape och Goldar.

Borta för Celta Vigo är fixstjärnan Nolito, samt Fontás och Diáz.

Poteniell startelva
Rubén Blanco
Hugo Mallo - Cabral - Sergi Gómez - Planas
Radoja - Pablo Hernández - Wass 
Iago Aspas - Guidetti - Orellana

Matchfakta
Var: Vicente Calderón, Madrid
När: Onsdagen den 27/1, klockan 20:30
TV: Matchen kommer sändas på Eurosport 2