Unión Deoortiva Las Palmas
De gula, som de kallas gick vidare till åttondel I Copa del Rey genom att slå ut SD Huesca. Första matchen som spelades i Huesca slutade 2-2 efter att Las Palmas tappat en 2-0 ledning på 6 minuter. Målen stod Padrón Hernandez och Santana Trujillo för, varav den första på straff.
I hemmamötet den 20:e december lyckades Los Amarillos vinna relativt lugnt med 2-1. Garcia gjorde 1-0 redan efter 14 minuter och Padrón Hernandez gjorde åter ett mål i 60:e. Vid detta läger skulle SD Huesca behöva göra 3 mål för att vända matchen och i och med att 2-1 målet kom i 93:e var de aldrig särskilt ute.
 
Detta var den enda matchen som Las Palmas sen de besökte Vicente Calderón den 17/12. Matchen så slutade 1-0 efter att Saúl fint avgjort. Det var en match där Las Palmas inte riktigt fick igång någon direkt forcering emot Moya i Atléticos mål.
 
Las Palmas tränare Quique Sentien säger följande om matchen: ”För förväntar mig en öppen utgång. Allt annat vore en överraskning för mig.”…”Vi vill göra ett bra resultat men vi får inte glömma att matchen mot Sporting Gijon i helgen är mycket viktigt för oss. Dubbelmötet kommer att avgöras på Calderón.”…”I cupen gillar jag att ge spelare som inte spelar så mycket i La Liga chansen att få speltid”…”Vi vet inte vilken typ av match våra motståndare kommer spela, eftersom de har många olika spelstilar och en taktiskt rikedom”.
Sentien har enligt rykten ett erbjunade på bortet från UDLP men säger: ”Att det finns saker att diskutera. Jag vill ha ett långsiktigt projekt.”
 
Truppen: Inte släppt ännu.
 
Atlético de Madrid
Sedan 1-0 vinsten mot Las Palmas har Atleti hunnit med att åter igen mosa Segunda B laget Guijuelo med 4-1, totalt slutade dubbelmötet 10-1. Borde dubbelmötet tas bort fram till åttondelen i cupen? Undertecknad tycker det vore en bra idé. Målen stod Gaitan (17), Correra (22), Juanfran (29), Torres (45) för.
Efter julen drog spelare och ledare till Saudiarabien, närmare bestämt Jeddah för att möta Al-Ittihad. 62 000 fans dök upp och fick se Juanfran åter igen göra ett snyggt mål innan Al-Ittihad kunde vända innan halvtid till 2-1. I andra halvlek fixade Giménez (som han brukar) straff, den här gången till Atlético. Torres, som på senare tid fått känna på kaptenbindlen han en gång hade ägde, förvaltade den till 2-2 innan Giménez kunde avgöra på nick efter frispark av Correa. De här två matcherna gav Cholo och Burgos möjlighet att testa nya spelare på vissa positioner. Exempelvis Juanfran som startade båda matcherna på sin gamla naturliga position som högermittfältare. Giménez var på centrala mittfältet och gjorde onekligen poäng. Det var också kul att se att Filipe vara tillbaka. Alesso Cerci fick till och med hoppa in i cupen men kommer ej vara med på flyget till Kanarieöarna.
Burgos sa efter matchen mot Guijuelo att de också testade nya taktiker i rörelsespelet och i den taktiska delen.
 
Truppen som ska möta Las Palmas:
Målvakter: Moyá, Moreira
Försvarare: Godín, Filipe, Savic, Vrsaljko, Lucas, Juanfran, Giménez
Mittfältare: Koke, Saúl, Gabi, Gaitán, Juan Moreno
Anfallare: Griezmann, Torres, Correa, Gameiro
 
Matchen visas ikväll på Viasat Sport/Viaplay med start 21:15.