Eibar
Eibar har för första gången i klubbens historia tagit sig till kvartsfinal i CdR. För att ta sig så långt har de först slått ut Sporting Gijón med totalt 5-2 och sedan Osasuna med 3-0. Gemensamt för de båda tidigare omgångarna i cupen är att Eibar grundlagt segrarna via vinst på bortaplan, så Atlético måste vara på tårna redan från avspark om det ska kunna bli avancemang till semifinal!
 
Lagets arena Estadio Municipal de Ipurua tar emot lite mer än 5000 åsksådare, men trots att de inte är så många så har de ändå hjälpt Eibar att vara ett riktigt starkt hemmalag. Eibar har endast förlorat två hemmamatcher under säsongen. Mot Osasuna och mot just Atlético för några veckor sedan. På bortaplan har man dock varit lite mer mänskliga, med bara två vinster så här långt i ligaspelet.
 
I helgen vann Eibar mot Sporting även i ligaspelet, vilket bröt deras lite nedåtgående trend. Två oavgjorda och en förlust hade de innan den matchen. Ingen överdriven dåligt form men dock den sämsta de haft under säsongen.
 
Eibars spelstil är ganska enkel men effektiv. De spelar en rak fotboll där de gärna kommer runt på kanterna för att kunna hitta store Enrich inne i boxen.
 
Truppen
Yoel, Markel Areitio, Capa, Dos Santos, Gálvez, Lejeune, Luna, Escalante, Rivera, Sarriegi, Rico, Bebé, Pedro León, Rubén Peña, Adrián, Inui, Enrich och Josue Dorrio.
 
Mendilibars trupp dras med en hel del skador, Asier Riesgo, Iván Ramis, Anaitz Arbilla, Kike García and Nano, Dani García kommer alla att missa matchen.
 
Poteniell startelva
Yoel
Capa – Dos Santos – Lejeune – Luna
Escalante – Rivera
Pedro León - Adrián – Inui
Enrich
 
Club Atlético de Madrid
Atlético tog sig vidare trots att man förlorade senast mot Las Palmas. Där man slappnade av i slutskedet av matchen och tillät gästerna från semesterön att rulla in två enkla mål. Förhoppningsvis en nyttig läxa för hela laget att spela till slutsignalen ljuder, först då är matchen slut. Men Atleti hade fortfarande resultatet från första omgången kvar i ryggen att vila sig mot och tog sig vidare med totalt 4-3. 

Bortsett från det missödet har Atleti återigen hittat lite vinnande form, vilket truppen verkar vara i behov av. I helgen som var vann man i ligan mot Real Betis med matchens enda mål, inprickat av Nico Gaitán redan efter nio minuters spel.

I ligan är det fortsatt tajt, där Real Sociedad blandat in sig ännu mer i duellen om CL-platserna. Och som det verkar nu blir det nog en hård kamp mellan Atleti, la Real och Villarreal om fjärdeplatsen.
 
Truppen
Moyá, Moreira, Godín, Filipe, Savic, Vrsaljko, Juanfran, Giménez, Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Gaitán, Keidi, Griezmann, Fernando Torres, Correa och Gameiro.
 
För Atletis del kommer Augusto, Oblak, Tiago, Thomas, Lucas och Cerci missa matchen.
 
Poteniell startelva
Moyá
Juanfran – Giménez – Savic– Filipe
Carrasco – Koke – Saúl – Gaitán
Griezmann – Gameiro
 
Matchfakta
Var: Estadio Vicente Calderón
Dag: Torsdagen den 19/1
Tid: Klockan 19:15
Tv: Viasat Sport Premium och Viaplay.