Dags för returmöte i Copa del Rey. Athletic har 0-1 att vända från första mötet i Sevilla. 

Valverde roterade ordentligt i starelvan vid bortamötet. Till hemmamatchen tvingas han rotera oavsett han vill eller inte. Båda storstjärnorna Markel Susaeta och Iker Muniain är skadade sig nämligen i hemmamatchen mot Almería.

Många var det som höll andan när Iker Muniain vred sig i smärtor under den andra halvleken vid lördagens match mot Almería. Nu verkar det dock som om knäskadan inte är så allvarlig som vi först befarade! Strax innan Ikers skada hade även Markel Susaeta klivit av banan med en lårskada.

På grund av sina skador kommer båda spelarna att missa minst de kommande två matcherna Den första är alltså cupmötet på onsdag på San Mamés i Copa del Rey mot Real Betis. Den andra på måndag mot Valladolid i La Liga

Förhoppningsvis kommer båda kunde återvända i den viktiga och riktigt svåra bortamatchen mot formastarka Osasuna den 26 februari.

Susaeta har en överbelastning i höger lår. En lättare bristning om jag förstod det rätt. Normalt tar det minst två veckor men kanske upp till 4-5 veckor att läka ut en bristning varför hans medverkan på El Sadar verkligen inte känns helt säker. Efter den matchen väntar Real Madrid hemma på San Mamés och då får han gärna vara med.

Undersökningen av Muniain idag har gett positiva resultat. Han har en form av ligamentsskada i vänster knä. Muniain har tidigare haft en liknande skada i sitt högra knä. Det var i februari 2012 och då var han tillbaka i spel redan efter någon vecka.

Det är hur som helst två riktigt tunga avbräck i den offensiva uppställningen. Den tredje parten i trolltrion är ju Ander Herrera som i måndags var ute i media och pratade om att han verkligen inte vill lämna Athletic i vinterfönstret. Han är mycket nöjd med sin roll i laget som han dessutom tycker är riktigt konkurrenskraftigt. Kul läsning för alla Athleticsupportrar!

Real Betis tränare, Garrido, säger inför matchen att "de är favoriter" och alla som såg det första mötet är nog beredda att hålla med. I helgen förlorade dessutom La Ligas jumbolag hemma mot Osasuna. 

Valverde har tagit ut följande trupp till matchen:
Iraizoz, Toquero, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Iraola, Mikel Rico, Gurpegui, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza, Balenziaga samt Guillermo. 

Gurpegi återvänder efter sin avstängning och anfallaren Guillermo återfinns i truppen. 

Gissningsvis startar Valverde med följande spelare:

------------------Iago Herrerín---------------------
Iraola---Gurpegui---San José---Balenziaga
-------------Iturraspe-------Rico-----------------
-------DeMarcos---Herrera---Ibai--------------
---------------------Kike Sola----------------------

Jag hoppas att De Marcos kan ta chansen nu när Iker och Susaeta är skadade- Vi behöver verkligen alternativ i offensiven. Eventuellt kan Beñat komma att starta istället för Iturraspe men jag tror att det är en joker som Valverde vill ha kvar om målen inte trillar in. De regnade ju verkligen mål i helgen och de flesta minns storsegern mot Celta i cupens förra omgång och förväntansbilden är högt ställd!

Avspark onsdag 19:30. Matchen sänds på TV4SportXtra

Mitt tipps: 3-1