Jovisst känns det som Athletic är det bästa laget på sin sida och borde ha en bra chans att faktiskt kunna ta sig till final. Man kan få möta lag som Cordoba, Espanyol, Racing, Mirandes, Real Sociedad eller Mallorca medans man otroligt nog lyckades undvika Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Valencia, Levante Osasuna & Malaga...

Galet bra lottning som jag knappt trodde var möjlig. För egen del hoppas jag att Bielsa satsar allt på att ta Athletic till final.Albacete tog sig vidare genom att på ett imponerande sätt slå ut Atletico Madrid i förra omgången, en 2-1 vinst hemma följdes upp av en 1-0 vinst på Vicente Calderon och Athletic är varnade att inte underskatta Segunda Division B- laget. 

Truppen som flyger till Albacete ser ut enligt följande:

Iraizoz, Raúl.
Iraola, Javi Martínez, Ekiza, San José, Amorebieta, Aurtenetxe. 
Iturraspe, Iñigo Pérez, De Marcos, Herrera, David López, Susaeta. 
Ibai Gómez, Toquero, Muniain. 
 
Skadade: Castillo, Aitor Ocio, Gurpegi, Llorente.
Petade: Koikili, Gabilondo, Igor Martínez.

Saknas gör tyvärr fortfarande lejonkungen Llorente som inte blir kvitt sina knäproblem, för någon vecka sedan såg det ut som han var på gång igen då han tränade för fullt med laget men senast avslutade han träningen med en ispåse över knät igen. I dagsläget vet ingen när han är tillbaka på planen igen.

Bielsa uttlade sig på presskonferensen idag att man inte behöver förstärka under januarifönstret  något som jag själv tycker är väldigt märkligt då man verkligen saknar en ersättare för Llorente. Vem vet om Llorente blir borta resten av säsongen? Toquero och co lär knappst kunna axla hans roll i 3 turneringar... 

Däremot hoppas vi att han kan det i matchen mot Albacete och resten av startelvan kan se ut så här:Athletics 2 matcher mot Oviedo var inte något att låta hänga i julgranen men det är också en styrka att vinna trots att spelet hackar. Förhoppningsvis har julledigheten fått önskad effekt för ett Athletic som sett lite slitet ut på slutet. Vi kan nog förvänta oss ett hemmalag som kommer att backa hem rejält och ett Athletic med väldigt mycket boll,  mittfältet har sett lite tveksamt ut på sistone och den stora frågan är om Bielsa kommer att flytta upp Javi martinez på sin bästa (enligt många) plats på mittfältet eller om han blir kvar framför Iraizoz. i backlinjen.

Frågan är också om Athletic kan få igång målproduktionen utan llorente i laget, dags för Muniain, Toquero och några till att bli lite mer effektiva framför mål. En annan lösning kan vara b-lagets skyttekung Ibai Gomez som verkligen visat framfötterna då han fått hoppa in en hel del på slutet.

En vinst blir det iallafall det vågar jag nästan lova...

Tips: 0-2  Muniain & De Marcos

Albacete - Athletic
Domare:Mateu Lahoz (Valencia)
Var:Carlos Belmonte, Albacete
Hur: Stream, länk hittar ni på vårat forum innan matchstart.
När: Tisdag 20:00