Celta Vigo
Galicierna är ett av de positiva lagen den här säsongen. Även om de har gjort det bra de senaste säsongerna har de tagit ett litet kliv till den här säsongen, till exempel har de redan lika många bortasegrar som under hela förra säsongen. 
Med sitt fina anfallspel inledde Celta säsongen lysande men under slutet av hösten tappade de lite av formen.
Och för svenska ögon är det ju extra kul att följa Celta, speciellt nu när John Guidetti hitta målformen hos sin nya klubb. I det senaste dubbelmötet i cupen mot Cadíz gjorde svensken totalt tre mål. Och i helgen fick han även starta mot Levante i ligaspelet och stod då för två mål.

Med transferfönstret öppet har det även skett en del förändringar i laget. Atlético Madrid hämtade ju in lagkapten Augusto som ersättare för Tiago. Celta plockade då 29-årige Marcelo Díaz från Hamburg i Tyskland för att fylla igen den luckan.
I lördags stod det även klart att de tog in den spännande anfallaren Claudio Beavue från Lyon. Tränaren Eduardo Berizzo säger att han är ett komplement och inte en ersättare för Nolito som många klubbar rycker i. 

Truppen

Poteniell startelva (senaste matchen)
Álvarez
Castro - Mallo - Cabral - Planas
Hernández - Wass
Orellana - Aspas - Bongonda
Guidetti

Club Atlético de Madrid
Los rojiblancos håller fortsatt i sin serieledning (dock med en match mer spelad än Barcelona), mycket tack vare sitt utmärkta kollektiva försvarspel och Griezmanns förmåga att göra mål, ofta i slutminuterna. 
De senaste sex matcherna har de en målskillnad på 12-1. Fem av dessa matcher har slutat med seger och den ena blev oavgjord.
I och med segern mot Levante i helgen fick Koke fira sin 100:e seger i den rödvita tröjan i ligaspelet, detta efter 166 försök i A-truppen.
I den matchen höll även Oblak nollan för den tolfte gången den här säsongen. Oblak har för övrigt, tillsammans med Godín, spelat samtliga minuter i ligaspelet. 

Att båda de stora Madrid-klubbarna har blivit bestraffade utav FIFA för att de värvat unga spelare felaktigt har nog få personer missat. För en bra läsning om det hela finns Zorans fina blogg-inlägg om detta här.


Truppen
Oblak, Moyá, Godín, Filipe Luis, Savic, Jesús Gámez, Juanfran, Giménez, Koke, Kranevitter, Óliver, Augusto, Gabi, Carrasco, Thomas, Griezmann, Jackson, Correa och Vietto

De som saknas pga skada är Tiago, Lucas Saúl och Torres.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran - Giménez - Godín - Filipe
Koke - Gabi - Kranevitter - Carrasco
Jackson - Vietto

Matchfakta
Var: Estadio Balaídos Vigo
När: Onsdagen den 20/1, klockan 20:30
Tv: Matchen kommer att sändas på Eurosport 2.