Athletic åkte på en ganska snöplig förlust i San Sebastian. Trots ett ganska markant spelövertag vann hemmalaget med 2-0. Kanske var det så att Athletic till slut fick en liten slev av oturssleven. Glädjande var dock att spelet sprudlade under långa stunder. Avsaknaden av en vass striker är dock tydlig. Aduriz har inte varit speciellt het denna säsong. Toquero är aldrig het och Guillermo, som lyfts upp från Bilbao Athletic, kan vi nog inte riktigt räkna med.

Glädjande är nu Kike Sola tillbaka efter sin skada och ersätter Aduriz i truppen. Helt plötsligt känns denna comeback mycket intressant då Athletic under hösten spelat en bländande fotboll men utan att fabricera allt för många mål. Med 3 plusmål och totalt 26 mål på 18 omgångar är det lite av ett under att lejonen har spelat ihop 33 poäng! Vi vinner med 1,4 mot 1,3 i genomsnitt.. Känns inte helt övertygande målmässigt trots att spelet under senare halvan av hösten varit det bästa på mycket, mycket länge.

Truppen till kvällen match:
Iraizoz, Toquero, Laporte, Morán, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Ander Herrera, Ekiza y Balenziaga.

Fokus idag är självklart på Beñat som återvänder till sin gamla hemmaplan. Kanske lite med blandade känslor när säsongen så här lång varit allt annat än lyckad. Jag hoppas verklgien att han tar chansen om han får den idag. Så här långt under säsongen har han verkligen inte levererat. Svag till och med i fasta situationer och det är ju verklgien förvånande. Visst stänkte han in några vackra frisparkar i den grönvita tröjan!? Nog smekte han in hörnor i straffområdet. 

Valverde verkar inte vara en tränare som roterar hela laget precis men jag förväntar mig att Iago Herrerín vaktar kassen. Jag skulle gilla att se både Beñat och Sola på plan men jag tror inte de får starta. Dessutom skulle det vara intressant att se DeMarcos som offensiv spelare. Han var en nyckel i det offensiva spelet under Bielsa. Gissningsvis startar han dock som ytterback. Iraola var bänkad senast occh jag misstänker att han blir kvar där tyvärr.

Jag gissar på följande elva startspelare:

----------------------------Herrerín-----------------------
DeMarcos---Gurpegi--San José--Balenziaga
--------------------Rico----Iturraspe-------------------
-----Susaeta---------Muniain-----------Ibai-------
-----------------------Toquero-------------------------

Matchen sänds på TV4SportXtra med start 20:00