Det var ett rejält skadeskjutet Athletic utan Llorente och utan Amorebieta som äntrade Nou Camp på tisdagskvällen och i sanningens namn hade jag inga stora förhoppningar.

Caparros anfalls spel bygger extremt mycket på just nämde Llorente och utan honom krävs det en helt annan typ av spel. Ett spel Athletic inte är vana vid att spela och dessutom något som är extremt svårt att utföra på Nou Camp.

Chefen valde att  mixtra rejält med startelvan och kvällens mannskap bjöd på en del överrskningar.

                            Iraizoz

      Iraola - San Jose - Ustartiz - Koi

Susaeta - Gurpegi - Javi Martinez - Gabilondo

                      Iturraspe

                        Igor MartinezEn ganska märklig uppställning om ni frågar mig, kan förstå Caparros tanke att ha en snabb smurf på topp för kontringar och djupledsspel men när  man spelar som om det vore Llorente där uppe blir ju anfallsspelet en mer eller mindre katastrof. 170 cm Martinez mot Pique  och Abidal.... tja ni förstår ju att han har mindre chans än en snöboll i helvetet att stångas på höjdbollar.

Nog kritik mot det obefintliga anfalls spelet för vi var ju knappast på Nou Camp för att göra mål eller?

Sällan har jag väl skådat en så prickfri defensiv insats av Athletic och då skall vi ha i åtanke att Amorebieta var borta samt att man släppt in en herrans massa mål under hösten. Defensiv världsklass helt enkelt.

Tänkte egentligen skriva lite om vardera halvlek men insåg att det skulle bli extremt tråkigt, Athletic skapade nämligen ingenting av värde under 90 minuter, jo förresten man hade en hyfsat farlig hörna i första halvlek det var allt.

Å andra sidan hade Barcelona också väldigt svårt att komma till heta målchanser och under första halvlek hotade man egentligen bara  med 2 distans skott, under andra halvlek fick man lite bättre tryck men närmare än Xavis och Piques volleymissar kom man aldrig. 

Chansfattigt, tråkigt men ändå så underbart att få med sig ett oavgjort resultat hem till San Mames. I lejonkulan blir det garanterat  helt annan matchbild och kanske kanske är Llorente med...

Positivt:
 + Det magiska försvarsspelet över hela planen.
+ Ustaritz & San Jose har fått mycket skit under hösten men ikväll var det världsklass.

Negativt:
- Passningsspelet? Var var det, någon som hittat det kan väl ringa Caparros
- Plan B? Vad gör vi när Llorente är skadad? Svar: finns ingen plan B
- Gabilondo, visst kan han slå magiska frisparkar men ute på plan är han bedrövlig gång på gång.

Matchen lever i allra högsta grad och 5/1 2011 är det dags för retur i Bilbao!

Aupa Athletic!

Matchfakta:

Barcelona - Athletic  0-0
Avslut: 16-2
På mål: 4-0
Gula kort: 1-4
Hörnor: 8-3
Bollinnehav: 69-31