Det var två mycket väntade startelvor som klev ut på ett kokande Vicente Calderón för returmötet i Copa del Rey. En plats i semifinalen låg i potten och gästande Barcelona hade trumf på hand inför avspark efter att ha vunnit det första mötet med 1-0, tack vare ett sent mål på straffretur.
 
Diego Simeone saknade den viktiga duon Koke och Tiago på grund av lättare skador och han sparade inte på krutet när han mönstrade starkast möjliga startelva.
 
                           Oblak
Juanfran – Miranda – Giménez – Siqueira
Raúl García – Mario – Gabi – Arda Turan
             Torres – Griezmann

 
Gästernas tränare Luis Enrique hade bästa tänkbara manskap tillgängligt och kunde mönstra sina gala-elva:
 
                   Ter Stegen
Alves – Piqué – Mascherano - Alba
     Rakitic – Busquets –Iniesta
   Messi - Luis Suárez – Neymar

 
Första halvlek
 
Barcelona fick börja med boll och man hade den i dryga halvminuten innan Siqueira klev fram och bröt en krossboll vid mittlinjen, som hamnade vid Fernando Torres fötter. El Niño tog emot den alldeles utanför halvmånen och vände sedan bort Macherano med en lite retfull chip till sig själv innan han dunkade in 1-0 efter 39 sekunder via Tre Stegens högra stolpe. Vicente Calderón exploderade och det övertända hemmalaget hade fått den drömstart man ville ha. Fernando Torres kysste Calderón gräsmatta efter målet som var hans första på hemmaplan efter att ha varit på vift i sju år!
 
Matchplanen var dock klar, när Barcelona hade bollen på egen planhalva kliver Atlético upp och pressar gästerna högt. Här skulle man ge allt i offensiven och gå för fler mål, en taktik som höll i nio minuter. Då Messi tar emot en boll på högersidan på egen planhalva lurar bort Mario som tittar boll istället för att ta en taktisk frispark emot sig och undvika en kontring. Argentinaren passar bollen till Suarez som tittar upp och lägger in bollen bakom Atléticos obefintliga backlinje. Neymar blir frispelad och Juanfran hinner inte upp brassen som löper in i boxen och avslutar kallt i bortre hörnet, 1-1.
 
Lite överraskande är det hemmalaget som har ett övertag i bollinnehavet den första halvtimmen…
 
Första gula kortet till Raúl García som kapar Jordi Alba på offensiv planhalva efter knappa kvarten.
 
Några minuter senare får hemmalaget sin första hörna och även om Torres når högst så lyckas inte anfallaren styra bollen innanför stolparna utan Ter Stegen kan snappa upp bollen och slå en snabb utspark som friställer Neymar. Tack och lov är brassen lite för het att sticka i djupled och blir avvinkad för offside. Då spelade ingen roll att brassen satte friläget, det är fortfarande 1-1 på Calderón.
 
Jordi Alba blir sedan knockad av linjedomaren, när han tar vägen under domarens arm tillbaka in på planen efter att bollen gått ut över sidlinjen. Vänsterbacken som faller lätt i vanliga fall kanske vill ha ett gult kort på linjemannen? När han ligger och tar sig för huvudet efter den minst sagt dråpliga situationen.
 
 
Det går nästan att ta på den energi och intensitet som hemmalaget bjuder sina trogna fans på, ingenting är omöjligt. Här ska det skrivas historia trots den snabba kvitteringen från gästerna. Atlético de Madrid har aldrig vänt ett underläge i ett cupmöte mot Barcelona.
 
Efter 27 minuters spel får Griezmann ett gyllene läge att ge Atleti ledningen, sedan Siqueira gjort en fin löpning längs vänsterkanten och skickat in bollen mot straffpunkten. Fransmannens avslut blir dock orkeslöst och Tre Stegen har inga som helst problem att greppa bollen.
 
Domaren Gil Manzano bestämmer sig kort därefter att blåsa straff för hemmalaget sedan Juanfran krockat med Macherano. Mycket märkligt domslut då högerbacken i stort sett springer in i mittbacken som dessutom till en början står utanför straffområdet…
 
Raúl García är dock säkerheten själv från elvameterspunkten då han sätter dit 2-1 efter en halvtimmes spel. Tre Stegen går åt rätt håll, men straffen är så hård och välplacerad att han inte når den ändå.
 
Efter att åter ha tagit ledningen, fortsätter hemmalaget att pressa högt, istället för var lite kyliga och vänta ut misstagen från gästerna. För när Barcelona tar sig runt den första pressen blir det farligt. Rakitic får ett utsökt läge att kvittera när han blir frispelad av ett instick från Messi, som Iniesta släpper och därmed ställer hemmalagets backlinje. Som tur är slänger sig Giménez och får en tå på bollen som går ut till hörna för gästerna. Den slås in mot den första stolpen där Sergio nickar den vidare mot den bortre stolpen där en olycklig Miranda styr bollen i egen kasse, 2-2 ett minst sagt snöpligt mål. Miranda som sekunden innan brottats med Suarez och inte har balansen när bollen kommer emot honom och den tar olyckligt på smalbenet och in i mål…
 
 
Men det ska bli värre och tyvärr helt matchavgörande! Då domaren Manzano hamnar rejält i blickfånget då han missar att blåsa en solklar straff för hemmalaget. Detta sedan Siqueira återigen skickat in ett fint inlägg från vänsterkanten mot straffpunkten där Griezmann möter på volley och får en till en bra träff rakt på Alba som skyddar sitt huvud med händerna och bollen tar klockrent på den ena uppsträckta armen. Atléticospelarna protesterar våldsamt mot den uteblivna straffen medan Barcelona kontrar och handbollsspelaren Alba är den som till slut frispelar Neymar alldeles framför målet och brassen gör 2-3!
 
Gabi protesterar så att han belönas med ett gult kort, men Atléticospelarna är även uppretade på Neymars agerande efter målet och smockan hänger i luften när Manzano blåser för halvtid kort därefter…
 
 
 
Andra halvlek
 
Saúl in direkt efter avspark som ersättare till Griezmann, sedan lagkaptenen Gabi lyckats med konststycket att bli utvisad efter att den första halvleken var slut, ridå! Det blir ju inte lättare att göra tre mål när man dessutom är en man mindre på planen och matchen var därmed avgjord och död! 45 minuters väntan på en slutsignal…

Enligt obekräftade uppgifter ska Gabi sagt till domaren under pausvilan att det var straff och rött kort, varpå ärkenöten Manzano svarade att du är utvisad! 
 
Att det var irriterat hos de rödvitrandiga blir än tydligare när Arda inte får frispark när han får skon avtrampad i en närkamp. Turken blir rosenrasande och slänger iväg skon mot den assisterande domaren och får tacka sin lyckliga stjärna att han bara får ett gult kort för den händelsen.
 
Om det var fart och fläkt i den sanslöst händelserika första halvleken, så sjunker tempot betydligt i den andra halvleken, när gästerna lugnt och stilla kan rulla bollen inom laget.
 
I den 58:e minuten gör Simeone sitt andra byte då Juanfran lämnar planen och ersätts rakt av nyförvärvet från Málaga Jesus Gámez.
 
Även Luis Enrique ser till att lufta bänken när Macherano plockas av och ersätts av Mathieu som var tillbaka efter sin skada.
 
Cani får även han göra debut i den vackraste av tröjor när Arda plockas av efter en timmes spel.
  
Atléticos första rejäla målchans i den andra halvleken kommer sedan Torres vänt bort sin bevakare vid mittlinjen och sedan breddat ut till höger. Gámez fyllde på och skickade in bollen in i boxen som skarvades vidare av Sergio till inhopparen Cani som drar till på halvvolley och tvingar Ter Stegen till en kvalificerad räddning. Pique lyckas sedan nicka bort returen till en resultatlös hörna efter 71 minuters spel.
Neymar som inte var planens populäraste spelare buas ut när han byts ut med knappa kvarten kvar att spel.
  
Trots att gästerna är en man mer så dröjer det till det är tio minuter kvar innan man kommer fram till ett bra läge genom Iniesta. Som får en passning av Messi som skär genom Atléticos försvar, spanjoren blir dock lite dragen i armen av Miranda och tåfjutten lyckas Oblak rädda.
 
Med fem minuter kvar får Mario sitt andra gula kort och Atlético de Madrid är nere på nio man…

Sammandrag av den första halvleken hittar ni här via Fotbollskanalen!
  

 

Matchfakta: 

Målen
1-0, 1': Fernando Torres,
1-1,  8': Neymar,
2-1, 29': Raúl García,
2-2, 37': Miranda,
2-3, 40':Neymar
 
Bollinnehav: 25 % - 75 %
Avslut: 7 - 14
På mål: 4 - 7
Hörnor: 3 - 4
Frisparkar: 18 - 12

Byten
Saúl (45', Griezmann), Gámez (57', Juanfran),Mathieu (61', Mascherano), Cani (62', Arda),Rafinha (69', Rakitic), Pedro (76', Neymar)
 
Domare: Gil Manzano
 
Rött kort: Gabi och Mario (två gula)
 
Gula kort: Raúl García, Mascherano, Gabi, Messi, Arda, Mario Suárez, Alves, Siqueira,  Giménez och Cani