Athletic inleder dock kvartsfinalen i Copa Del Rey borta mot Atlético i sina blå bortaställ. 

Just Atlético har varit en svår nöt för Athletic de senaste säsongerna och fler än jag grämer sig fortfarnade över finalförlusten i Europa League för snart två år sedan. Men vi som minns stämningen i Bilbao den våren vill gärna att vi återupprepar framfarten i cupspelet. Denna säsong är det ju bara den inhemska cupen som räcker men jag kan lova att Bilbao blir en partystad om vi klarar av att ta oss till finalen igen!

På vägen mot finalen väntar dock minst ett superlag från Madrid. Skulle vi klara oss förbi Atlético väntar sedan Real. Tuff väg att vandra således. 

Athletic spelar dock sin allra bästa fotboll just nu och personligen tycker jag att vi spelar bättre idag än när vi var som bäst under Bielsa. Vi får hoppas att laget plockar fram det spelet även ikväll mot riktigt bra mostånd. Kanske är det så att man drar lite för stora växlar på de tre hemmasegrarna i rad och dessutom med målskillnaden 12-2. Dessutom slog Athletic ju Barcelona hemma på nya San Mamés innan jul. Än så länge enda förlusten för Atléticos största rival i toppen av La Liga.

Tränaren Valverde har nästan hela truppen att tillgå men Baskiens egen Messi, Iker Muniain, är fortfarande skadad och det är just i matcher mot tuffare motstånd som Muniain brukar vara som allra bäst. Vi hoppas att han hinner bli hel till hemmamatchen mot Real Madrid om 9 dagar. 

Truppen idag:  Iraizoz, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Aduriz, Ander Herrera, Saborit y Balenziaga.

På rapporterna från Bilbao verkar det som om Valverde smygroterar lite. Egentligen bara Iraola och Iraizoz som får vila om rapporterna stämmer.

Preliminär startelva:

               Iago Herrerín
De Marcos - San José - Laporte - Balenziaga
        Mikel Rico  - Iturraspe
      Susaeta  -  Hererra  - Ibai
                 Aduriz

De Marcos startade det Baskiska derbyt borta mot Real Sociedad och var väl inte helt lyckad då. I paus blev han utbytt mot trygga eveighetsmaskinen Iraola. Jag antar att Atlético koncentrerar sitt anfall mot vår vänstra kant. Återstår att se om de gjort sin läxa. 

Mannen på allas läppar senaste tiden är dock Ibai, som visat en fantastiskt fin form. Hans högerfot är magisk, likt en gammal Yeste i storform. Hoppas att han kan fortsätta på den inslagna vägen. Förra matchen vaknade ju även Aduriz till liv och herregud vad skönt det vore om någon av dessa herrar kunde sätta ett bortamål ikväll. Jag tror inte att vi gör en tredje vändning hemma i cupen om vi förlorar första matchen borta utan att göra mål en gång till. Både Celta och Betis har ju varit i 1-0 ledning efter halva mötet. De har dock ett något trubbigare anfall än Atlético. 

Matchen startar 21:00 ikväll och sänds i TV4SportXtra

Tippar 3-1 till Atlético men hoppas på 1-1 kanske. Klar jag hoppas på seger egentligen.. Har jag garderat mig tillräckligt nu?

Jag sa ju det! Nu kör vi!

Aupa