Första halvlek:

Luis Enrique gjorde några förändringar från förra matchen och valde att starta med unge David Costas som mittback bredvid Andreu Fontás. Rafinha var tillbaka efter skada men inledde på bänken där även unge David Goldar från B-laget fanns. Framåt fick samma trio som gjorde det bra förra helgen fortsatt förtroende och hela startelvan såg ut såhär:

Yoel Rodríguez,
Hugo Mallo, David Costas, Andreu Fontás, Jonny Castro,
Augusto Fernández, Borja Oubiña, Michael Krohn-Delhi,
Fabián Orellana, Charles, Nolito.

Málaga ville ha revansch från lagens tidigare möte den här säsongen då Celta Vigo vann med 5-0 på La Rosaleda. Det märktes i början och Málaga såg pigga ut. De tio första minuterna var jämna, de himmelsblåa försökte ta tag i spelet genom att ha det mesta av bollen och passa runt den.

Celta Vigo fick även matchens farliga chans när Michael Krohn-Delhi tog emot bollen, vände om och drog till. Danskens skott var hårt men gick tyvärr i ribban och ut. Ett bra försök av mittfältaren som skulle pröva flera gånger.

Bortalaget svarade bara några minuter senare med ett eget skott i ribban från Samuel Sanchez. Mittfältaren fick mycket yta på högerkanten och kunde i lugn och ro sikta in sig. Pigg start på matchen med två träffar i virket inom den första dryga kvarten. Efter det blev det mer Málaga och sämre för Celta Vigo.

Bortalagets ledningsmål kom i den 24:e minuten när Málaga slog ett inlägg efter en hörna. Bollen gick ända fram till Yoel som släppte en retur och där var Ignacio Camacho som satte 0-1 till bortalaget i öppet mål.  

Málaga kämpade och spelade bra från starten av matchen. Bortalaget ville vinna och de utökade sin ledning åtta minuter senare på en frispark. Camacho blev fri efter en misslyckad offsidefälla från Celta Vigo där det såg ut som Oubiña var den som tappade markeringen.

Celta Vigo var alldeles för slappa medan Málaga visade mer vilja och kraft framåt. Det verkade som bortalaget skulle få sin revansch från tidigare under säsongen. De himmelsblåa behövde rycka upp sig rejält och tagga till mer i den andra halvleken om man skulle ta någon poäng.

Andra halvlek:

Luis Enrique agerade i halvtid och bytte in Rafinha mot Oubiña. Brasilianaren skulle bidra i Celta Vigos jakt på mål och hemmalaget hade det mesta av bollen i inledningen av den andra halvleken. Men Málaga var välsamlade i försvarsspelet och gjorde det svårt för de himmelsblåa.

Celta Vigos anfallsspel var ganska långsamt och det slarvades med en del passningar. För att försöka ändra på det gjorde Enrique sitt andra byte i den 63:e minuten när Levy Madinda ersatte Orellana som gjort en blek insats. Det innebar att Rafinha tog ett kliv framåt på planen.

Tre minuter senare blev Duda utvisad när han fällde just Rafinha. Bortaspelaren skulle haft frispark tidigare men domaren gav fördel och när Málaga tappade bollen slängde han ut ett ben för att stoppa Rafinha. Celta Vigo fick avsluta matchen med en spelare mer på planen och jakten på mål gick vidare.

Málaga spelade fysiskt och gick in hårt i närkamperna. Efter utvisningen backade bortalaget hem mer men Celta Vigo skapade nästan ingenting. I den 78:e minuten byttes Mina in istället för Fernández i ett sista försök att få in ett reduceringsmål.

Charles fick in en boll i nätet men var offside och målet dömdes korrekt bort. Närmare än så kom inte Celta Vigo en reducering och hemmalaget var aldrig riktigt nära att göra ett mål. Málaga vann med 0-2.   

Sammanfattning:

Den första halvleken började jämnt men sedan var det inte att komma ihåg för Celta Vigo. Ignacio Camacho gjorde två mål inom åtta minuter och Málaga visade mer vilja framåt. Bortalaget visade en bättre inställning och gick till halvtidsvilan med 0-2.

Celta Vigo försökte komma igen och hade det mesta av bollen i den andra halvleken. Efter Dudas utvisning backade Málaga hem mer, men de himmelsblåa var aldrig nära en reducering. Bortalaget försvarade sig bra och vann med 0-2.

Celta Vigo har bara vunnit tre matcher på hemmaplan den här säsongen och det är ett för dåligt facit. De himmelsblåa måste göra färre misstag i försvarsspelet, det har kostat poäng förut och gjorde det även i den här omgången.

Framåt skapades inte mycket och Málaga kunde utan några större problem spela av den andra halvleken med sin ledning. Celta Vigo fortsätter att ha svårt att göra mål, på de fyra senaste matcherna har det bara blivit en balja.