Första halvlek:

Celta Vigo reste till Madrid och ställdes mot Rayo Vallecano. Eduardo Berizzo valde några oväntade spelare i startelvan som såg ut såhär:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabralm Andreu Fontás, Jonny Castro;
Álex López, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Augusto Fernández, Joaquín Larrivey, Nolito.

Pablo Hernández och Fabián Orellana fick båda oväntat börja på bänken. Celta Vigo spelade i gröna tröjor och tog avsparken.

Lagen turades om att ha bollen och visade att de kan passa runt den i början av matchen. Båda sidorna pressade även sina motståndare högt i banan och inget
av lagen fick igång något organiserat spel. Spelet avbröts ofta av inkast eller att bollen hamnade nere hos en av målvakterna.

Det dröjde dock till den 18: e minuten innan den första farliga chansen kom och det var för hemmalaget. Roberto Trashorras sköt men Álvarez klarade ganska enkelt.

Bättre blev det dock för Rayo Vallecano bara några minuter senare när Gaël Kakuta slet sig loss på högerkanten och slog ett inlägg som Alberto Bueno nickade in i mål. 1-0 till hemmalaget.

Celta Vigo försökte direkt komma tillbaka och Álex López sköt från ett bra läge, men hemmamålvakten räddade. En stund efter den möjligheten varnade domaren
Fabián Orellana för något denne sagt eller gjort medan han satt på avbytarbänken. Eduardo Berizzo pratade med domaren och de två skulle ha flera diskussioner under matchen.

I den 33:e minuten sköt Krohn-Delhi från ganska dålig vinkel men bollen skruvades i stolpen och ut. Det var Celta Vigos farligaste chans dittills men närmare än så kom man inte i den första halvleken och Rayo Vallecano ledde i halvtid med 1-0.

Andra halvlek:

Celta Vigo höjde tempot i den andra halvleken och skapade mer framåt. López provade direkt och i den 54:e minuten sköt Augusto Fernández ett skott som styrdes ut till hörna. På den nådde Andreu Fontás högst och nickade i ribban. Ytterst nära en kvittering för bortalaget som tagit över mer av matchen.

Efter Celta Vigos fina start på den andra halvleken öppnade matchen upp sig mer eftersom bortalaget jagade en kvittering. Orellana kom in istället för López för att få mer tryck framåt.

När Celta Vigo gick framåt fick Rayo Vallecano mer yta och det Leo Baptistao nära att utnyttja med en halvvolley när drygt en timme spelats. Matchen fortsatte att vara öppen men båda lagen saknade riktig skärpa framför mål och i den sista tredjedelen.

I den 67:e minuten gjorde Berizzo sitt andra byte när Pablo Hernández kom in istället för Fernández. Celta Vigo fortsatte att jaga en kvittering och skapade en del lägen, bland annat när Nolito slog in en boll i straffområdet som Krohn-Delhi var nära att kunna stöta in.

När det återstod tio minuter av matchen gick Celta Vigo framåt ännu mer och Charles ersatte Krohn-Delhi. Bortalaget fick tryck framåt och Hernández ett bra läge i den 84:e minuten men han fick inte till avslutet. Rayo Vallecano höll undan och vann med 1-0.

Om matchen:

Inför matchen hade Celta Vigo chansen att klättra i tabellen men istället blev det säsongens andra förlust. En besvikelse då bortalaget hade flera bra chanser och borde ha gjort mål på minst en av dem.

Celta Vigo träffade virket tre gånger och det var en av de matcherna där turen inte var med Eduardo Berizzos spelare. ”De himmelsblåa” förtjänade dock en poäng, även om Rayo Vallecano stod för en stabil insats och höll undan.