/spanien/bilbao/forum/93.aspx/spanien/bilbao/forum/93.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic Nervión
2013-11-04 18:19
Vi har bra offensiva spelare men ingen av dem är tillräckligt bra för att kunna avgöra matcher då laget går knackigt.

*Aduriz är blek och inte tillräckligt bra för att prestera en hel säsong
*De Marcos är egentligen bara en bra löpare och arbetare, ingen teknisk spets
*Muniain är för stressad när han har boll och bidrar sällan till något konkret,
*Ander i form är bra, men påverkar aldrig matcherna tillräckligt mycket, det är mest glimtar av klass man får se
*Susaeta, samma som Ander, små glimtar av klass vissa matcher
*Ibai är bra, initiativtagare! Men lite för oprövad. Borde få mer speltid då han alltid är intresserad av att avgöra!

Det är bra namn men ingen av dom är tillräckligt bra för att avgöra matcher där spelet går knackigt.

Iraola måste vara den spelare som skapar flest målchanser och mål i laget. Vår högerback. Det är inte speciellt övertygande..
Tvåa på den listan kommer nog Beñat eller Ibai som slår våra hörnor.

Min favoritelva:
---------Ingen
Ibai-De Marcos-Susaeta
Beñat-Iturraspe
Balenz-Laporte-Ekiza-Iraola
Gorka

Tycker att De Marcos som nummer 10 alltid skapar ett vågliknande tryck med sin löpvilja, fungerar perfekt med inläggen som ständigt matas från Iraola-Susaeta. Tycker han ska vara given på den platsen, och Ander får hitta en annan position om han hittar formen.

Athletic Notrica
2013-11-04 17:41
Är det någon som här som har lite djupare kunskap om hur "Kike" är i sin spelstil? De gånger jag sett honom känns han som en toquero2.0..?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic JayQue
2013-11-04 11:23
Kan man inte lira med en sån här uppställning? Då får jag in alla mina favoritspelare :)

Sen att alla inte är i den bästa form får man kanske bortse ifrån. Men de här är ju de bästa spelarna enligt mig. De Marcos och Rico kan ju roteras in beroende på formkurvor osv. Men den här stommen borde vi kunna bygga på.

Iraola - Ekiza - Laporte - Balenziaga
Iturraspe (Rico) - Ander
Susaeta - Muniain - Ibai
Aduriz (De Marcos)
Athletic Notrica
2013-11-04 10:00
Jag är helt med dig Oscar om att det är i defensiven det brister men samtidigt saknar vi den där udden i anfallet som Llorente bidrog med. Vi har svårt mot väloljade defensiva lag. Utan en klassisk nr. 9 som kan skapa lägen ut inget så har vi stora problem(något vi fick bevittna igår och även mot getafe i viss mån).
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic oskar
2013-11-03 22:07
Jag tycker att vi har enorm kvalitet offensivt idag. Där det brister är i försvaret och jag tycker nog agg Gurpegi är en av nycklarna till darrigheten defensivt. En annan är att vi byter defensiv spelmodell på mittfältet och framförallt spelare. Den defensiva rollen centralt är i mina ögon lagets viktigaste. Just den rollen byter Valverde oftast spelare. Blir ostabilt.

Offensivt med Susaeta, Herrera, Muniain, de Marcos, Ibai, Aduriz.. Borde kunna få det att funka..

Nu blåser vi Levante av banan.. :-DDD
Athletic Joseba
2013-11-03 20:23
Nu ställde vi ett rätt fantasilöst lag på benen idag. Valverde kör verkligen den där traditionella sydeuropeiska idén om att spela på helt olika sätt hemma och borta.
Aduriz är helt under isen och har väl egentligen inte varit något vidare hela 2013, han är ju inte purung heller men vi har verkligen inget alternativ med det 4-2-3-1 system vi har nu.
Håller med dig till fullo om RG men tror du inte han hellre vill vinna ligan än spela i ett mittenlag när han nu hållit ut så länge.
Atlético Antonio López
2013-11-03 20:11
Var inte medveten om problematiken i situationen R.G men låter klurigt. Skulle inte heller garantera att han skulle ta en startplats hos er men t.ex. under dagens match kan man ju säga att han verkligen hade hjälpt. Som du säger är det en professionell fotbollsspelare, det märker man inte minst i situationen i Atleti för tillfället. Han vet att han inte har en plats i startelvan trots att han gjort det riktigt bra under denna säsong, trots det respekterar han sin plats i laget utan något klagomål och ger dessutom allt när han får spela. Ur det sportsliga perspektivet tror jag han hade passat perfekt i Athletic.

Så fantasilösa som under dagens match i anfallen har jag aldrig sett Athletic innan, vilka alternativ finns det annars som skulle kunna hjälpa er?

Vad har hänt med Aduriz egentligen, trodde ni hade er ersättare till Llorente där.
Athletic Nervión
2013-11-03 20:04
Joseba
Varumärke skrev jag aldrig men jag förstår att det kunde missförstås när jag skrev om profilering. Det var inte i en marknadsförings-aspekt jag menade. Menade rent fotbollsmässigt.

Vem nästa tränare borde vara vet jag inte. Vet inte vilka som skulle vara intresserade och är inte tillräckligt fotbollsbeläst för att ha koll på allt för många tränarnamn ute i fotbollsvärlden.

Och jag får delvis ta tillbaka det jag skrev om att det endast finns en professionelt skött klubb. Har inte stenkoll på alla lag på undre halvan t ex. Tycker dock att lag under senare år som Valencia, Sevilla och Malaga kunde tänka långsiktigare för att försöka utvecklas och bli större.

Ambition handlar för mig om att alltid försöka klättra och bli bättre. Att år efter år sikta på samma tabellplaceringar är inte för mig ambition, även om det är en svår division med tuffa konkurrenter. Man vill väl försöka utvecklas mer än konkurrenterna? Southampton är ett intressant exempel på detta.
Athletic Joseba
2013-11-03 19:54
Good point där Antonio dock kommer jag fortsätta på dagens gnälliga bana som gör att jag låter som född och uppväxt i Närke eller nåt.

Det ena är att med den offensiva mittfältsbesättning Athletic har just nu är det inte alls säkert att Raul Garcia är en startspelare i Athletic och då antar jag att han hellre är inhoppare i CL och i jakten på ligatitel.

Det andra är att när det kommit upp tidigare så har spelaren inte alls varit sugen på att spela för Athletic. Även om han aldrig sagt det rakt ut så verkar han inte vara speciellt begeistrad över hela "baskeriet" i Athletic. Han är född i Pamplona vilket gör honom till en OK spelare från klubbens synvinkel men man ska ha klart för sig att Pamplona är en ganska delad stad när det gäller de Baskiska konflikterna. Det kan i sin tur leda till att Athletic och det klubben står för är det sista Raul Garcia vill representera. Dock är han ju också professionell fotbollsspelare så man vet ju aldrig men det är isf en risktagning från båda parter.

Men om jag ska avsluta med något positivt så är det så att om Ander försvinner eller inte höjer sig och spelaren dessutom vill själv så skulle jag bli mer än glad att få se Raul Garcia i en Athletictröja. Tror han fotbollsmässigt skulle passa utmärkt och har tyckt det länge.
Atlético Antonio López
2013-11-03 19:32
Tycker Athletic borde gå hårt för Raul Garcia i Januari om de har problem att göra mål. Visst är det ingen anfallare men fortfarande en offensiv pjäs som kommer garantera ett par extra mål under säsongen.
Athletic Joseba
2013-11-03 19:25
Nervíon.
När du säger vision och filosofi så håller jag med dig, därav min referens till Barcelona och även Real Madrid i sina bästa stunder. När man däremot pratar om profilering och varumärke så blir jag däremot lite allergisk för då handlar det för mig om vad vill att det ska verka att man står för inte vad man står för egentligen på lång sikt. Sen är jag helt klart med på det faktum att det är viktigt att hålla koll på ekonomin för att det ska fungera. Om man bara tänker profilering och intäkter men inte utgifter och grundfilosofi så blir man snart ett lallande Hammarby i en andradivision även om man har mer resurser än konkurrenterna.
Athletic Joseba
2013-11-03 19:17
En annan intressant klubb att titta på är Levante, hur har man lyckats hålla sig på den här nivån i såpass lång tid.
Sannolikheten är rätt stor att vi ligger på samma poäng när vi möts nästa gång och jag tror inte Levante skulle ha råd med nästan någon av spelarna i vår startuppställning.
Jag saknar också draget kring Bielsas första år i klubben men jag skulle också bli väldigt glad av 4:e, 5:e 6:e-platser och kontinuerligt Europaspel där man utvecklas hela tiden. Det var ju lite så Simeone började också.

Jag tycker det stora med Simeone är att han fått alla att tro på sin sak. Resultat hjälper självklart där. Han lyckas behålla alla utom Falcao som då blir ersatt av Villa som också köper idén att underordna sig laget. Athletic tappade sina två bästa under Bielsa under jävligt röriga omständigheter och nu är man på väg att tappa Ander som dessutom är under isen spelmässigt.

Så vem borde i så fall bli vår nästa tränare och vilken klubb i Spanien skulle vara den enda som sköts professonellt?

Att sakna ambition genom att vara konstant topp sex och slåss om Champions League platser varje år vet jag inte ens om det är värt att kommentera.
Athletic Nervión
2013-11-03 19:13
Joseba
Företagsamhet behöver inte bara handla om stålar. Det handlar minst lika mycket om filosofi och vision. Jag tycker inte heller att bankkonton är så charmiga, men företagsfilosofin är klubbens själ! Det är organisationens vision, det är Athletic!
Athletic Joseba
2013-11-03 18:53
Håller med om att känslan är helt annorlunda nu än under första året med Bielsa. I alla fall efter säsongsinledningen som faktiskt var katastrof.

Tror det handlar rätt mycket om rätt tränare för rätt klubb under rätt period. Simeone kom in som en nödlösning när allt gått åt h-e. Wenger skulle aldrig ha fått sitta såhär länge om han varit i en medlemsägd klubb och han är manager med helhetsansvar på ett sätt som ingen nånsin kommer att få i Athletic. Klopp och Pochettino kan jag för lite om.

Jag tycker snarare att Athletics filosofi ligger närmare Barcelonas där man inte knyter klubben till en tränare utan man knyter en tränare till klubben. Där har ju tränarrekryteringarna känns rätt hoppiga de senaste åren. Hur sjutton ska man kunna utbilda spelare som först spelar Capparros-fotboll, sen Bielsa fotboll och till sist Valverdes mitt emellan stil. Tränarna kommer att komma och gå men man måste ha långsiktighet i klubben.

Hur marknadsliberal jag än är så kommer fotboll aldrig vara företagsamhet för mig även om det är jäkligt viktigt att hålla ordning på stålarna.


Athletic Notrica
2013-11-03 18:43
@Joseba Jag sågar inte Valverde, jag säger att han inte är en topp 3 tränare. Även om vi hamnade lägre med Bielsa så kändes det som att Bielsa hade tydliga visioner och är en tränare som kan ta ett lag till nya nivåer,
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Nervión
2013-11-03 18:36
Ja, och varje år med Valverde är slöseri med tid för oss med ambitioner. Utan ambitioner blir vi till slut ett Valencia.. Hade varit trevligt om vi var den andra klubben i Spanien att fungera på ett modernt, profesionellt sätt.
Athletic Notrica
2013-11-03 18:30
@Nervión Amen!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Nervión
2013-11-03 18:27
Nej, kortsiktigt sett så kan nog ingen tränare göra några ordentliga kliv framåt med detta lag. Jag hade dock en helt annan blick på framtiden under Bielsa än vad jag har under Valverde. Med honom tror jag det finns en maxkapacitet i fotbollen oavsett vilka spelare vi odlar fram.

För mig finns det alltid vissa tränare som fungerar som katalysatorer och som verkligen gör en förändring oavsett vilken klubb de tränar. Man har en mycket tydlig inriktning i sin fotboll och denna profil ska tydligt kunna ses hos både fans, spelare och styrelse. Det handlar om profilering, som är viktigt inom all företagsamhet, även fotboll. Simeone har en tydlig profil, Klopp likaså, Pochettino är en till och Wenger en ytterligare. Sådan personal måste hittas om man ska driva en fotbollsklubb med strikt värvningspolicy framåt, no doubt! Kan vi inte handplocka spelare så ska vi se till att handplocka personal!
Athletic Joseba
2013-11-03 18:25
Finns det inte en enda baskisk forward med kvalitet förutom Llorente? Vi måste få ett tillskott eller flytta upp någon från b-laget eller vad somhelst...
Athletic Joseba
2013-11-03 18:22
Kul att få se en kille från dom egna leden som Albizua debutera även om dagarna som stortalang kanske är räknade när man blir uppflyttad från b-laget som, men roligt och man vet ju aldrig vad han kan göra innan han fått chansen.
Athletic Joseba
2013-11-03 18:14
Känns lite historielöst att klaga i förhand på om Valverde skulle lyckas ta oss till en sjätteplats i ligan. Capparros lyckades med den placeringen säsongen 2010-2011 och den enda som varit bättre med Athletic under 2000-talet är just Valverde 2003-2004. Ska vi leta bättre placeringar får man gå tillbaks till Luiz Fernández på 90-talet. Nu ligger vi på EL-plats med CL-plats inom räckhåll så känns inte riktigt som läge att ta fram storsågen än även om det varit lite svajigt och man måste kanske se lite till spelarmaterialet också.
Athletic Joseba
2013-11-03 17:53
Svårt att skylla på Valverde, han har inga forwards dessutom gör vi klart bättre ifrån oss i år än i fjol. Jag gillar verkligen resultaten Simeone har åstadkommit och jag skulle gärna byta till dom vilken dag somhelst med vilket spel som helst. Däremot tycker jag inte direkt att grisfotbollen och attityden mot motståndare som Simeones lag står för är något att längta efter. Däremot är attityden att stå upp för den egna gruppen något som alla borde längta efter, kanske går det hand i hand, vad vet jag...
Athletic Notrica
2013-11-03 17:49
Jag är väl inte helt missnöjd med Valverde men han känns som en mitten-lags-tränare. Vi kommer komma 6-7a i år. Inte mer än så.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2013-11-03 17:43
Skönt med paus. Det är rätt tydligt att vi inte kan slåss med topp tre lagen i år, åtminstone inte på bortaplan.
Största skillnaden är dock att måtståndaren har två forwards som kan göra mål medan vi inte har någon.
Athletic Nervión
2013-11-03 17:43
Sorgligt att se hur Atletico florerat och vi har vissnat de två senaste åren. Imponeras gång efter gång av herr Simeone och jag kommer nog aldrig va nöjd med Valverde. Athletic ska ha en extrem tränare, ingen mellanmjölk, så är det bara.
Athletic oskar
2013-11-03 17:41
2-0..
Athletic Notrica
2013-11-03 17:36
Jaha... Då var denna match över då... Trist när vi startade så friskt...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Notrica
2013-11-03 17:33
Ser väldigt rörigt ut sedan målet...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2013-11-03 17:28
Jaha det var det...
Inlägget kommer på Balenziagas kant när han är ute skadad, inga konstigheter.
Athletic oskar
2013-11-03 17:27
David Villa.. 1-0
Annons: