/spanien/bilbao/forum/46.aspx/spanien/bilbao/forum/46.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic PedroYeste
2014-10-18 19:48
Har inte sett matchen men känns sådär rättvist... Med tanke på statistiken
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Notrica
2014-10-18 19:32
Fattar inte att Valverde byter in Toqqan när vi går för vinst..?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2014-10-18 19:28
jahaja, efter alla missade chanser så var det väl den självklara utvecklingen, ett lag utan spets och utan självförtroende
Athletic Notrica
2014-10-18 19:24
Så orättvist...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Notrica
2014-10-18 19:09
Så orimlig straff var det väl ändå inte? Tycker muniain och de Marcos ser riktigt pigga ut. Extra kul med muniain som verkar ha vaknat upp efter höstens dvala.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2014-10-18 18:49
Första 25-30 minuterna är det bästa jag sett av Athletic i år. Riktigt bra drag att plocka in De Marcos med Muniain och Susaeta, tempo och djupleddslöpning istället för sidledsspel. Lite svajig period strax efteråt och försvaret känns inte stabilt.
Straffar är aldrig bra för nerverna när man har Athletic närmast hjärtat. Den var lite tveksam va? Straffen alltså
Athletic Notrica
2014-10-18 18:06
Trodde inte mina ögon när straffen gick in :)
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic PedroYeste
2014-10-09 18:24
Herrera’s replacement in the position - Beñat - has failed to match the form of the former Athletic star. Herrera was averaging considerably more key passes (1.6) and successful dribbles per game (1.2) than Beñat is this term (0.6 and 0.2).
Athletic PedroYeste
2014-10-09 18:22
Väldigt intressant artikel om Athletic och förlusten av Ander Herrera, trodde inte själv att hans flytt hade så stor betydelse men ser man statistiken offensivt i jämförelse med Benat så är den ju enorm!

En ny nr 10 måste bevisligen komma in!
Athletic JayQue
2014-10-05 23:24
Sätt upp tre forwards och långa bollar över mittfältet eller vad som helst bara inte spela som vi gör nu!
Athletic JayQue
2014-10-05 23:22
-Varför envisas vi med att spela offsidefällor, hög backlinje och hörnvarianter i vår situation just nu?

Dra ned pressen en aning i banan, håll ihop lagdelarna, håll markeringarna, var noga på fasta situationer. Försök skapa lugn bakifrån och bygg sedan på det. Riskminimering a la Mourinho. Vad som helst men gör något Ernesto!

Patetiskt hur det ser ut när vi går framåt den senaste tiden. Det är som att spelarna springer omkring och tänker hur de ska springa hemåt på bästa sätt när de tappat bollen strax innan motståndarens straffområdeslinje istället för att fokusera på att skapa något läge för att göra mål.
Athletic PedroYeste
2014-10-05 22:58
Kämpa oss över strecket kommer bli en utmaning
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic PedroYeste
2014-10-05 22:57
2, 3, 5, 6, 7, 8n kvar att möta bla..
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2014-10-05 22:46
Man får tacka Iraizoz för att det inte blev två siffrigt
Athletic PedroYeste
2014-10-05 22:28
4-0 nu med en kvart kvar... Precis så illa som jag befarat... Laget sjunker djupare... Porto borta nästa...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic PedroYeste
2014-10-05 21:00
1-0 efter 3 Minuter... Kan bli en pinsam kväll
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic PedroYeste
2014-10-05 12:11
Kära skribenter! Kika på eran mail! Jag har svårt att hinna med inför så någon får gärna rädda mig!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Tzara
2014-10-03 14:29
Nominerad till omgångens mål i Champions. Och Iturraspe uttagen till Spaniens senaste trupp.
Athletic jupero
2014-10-03 10:07
helt rätt manolito, det är på träningsmatcherna man har rätt att misslyckas,
Athletic Manolito
2014-10-02 22:20
Mental trötthet pratar Valverde om. Såhär i backspegeln borde han kanske ha spelat en helt separat startelva var tredje match (bortamatcherna i ligan främst), även om träningsmatcherna med sådan uppställning gick käpprätt. Med tiden kanske den uppställningen hade spelat ihop sig å dragit in enstaka poäng. Det hade gett ordinarie startelvan förutsättningar att mentalt ladda och orka prestera i varje match de spelar.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Tzara
2014-10-02 21:02
Gorka de Marcos - Gurpegi - Laporte - Ballen San José - Rico Williams - Iker - Token/Ibai Aduriz Här är mitt galna lag. San José är en av världens bästa huvudspelare på offensiva fasta (även om det var längesen vi såg det). I backlinjen är han en säkerhetsrisk. Iturraspe har gått ner sig totalt och får vila lite. Bannemig om det inte var han som missade markering vid hörnan i tisdags. Taktiken är att låta Torquero stressa fram hörnor. Och låta Williams växa in i laget långsamt. Konstruktiv kritik. Fler förslag? Aupis
Athletic jupero
2014-10-02 13:43
är inne på att man bör satsa på toquero och de marcos (offensiv) för att utnyttja deras löpförmåga och attityd för att dra igång laget.
Athletic Tzara
2014-10-01 23:57
Spelet hackade rejält förra hösten innan saker och ting kom igång, även om poängen räddades. Men hursomhelst. Givetvis är inte förklaringen så här enkel som min Ander-tes kanske kan tolkas som. SÅ enkelt menar jag inte att det är. Det enda man kan konstatera med 100% säkerhet är att ingen spelare är sig själv och att mycket tyder på att det faller på någon sorts bristande tro på organisationen, på varandra, på sig själva. Det kan ju 1) inte vara fysiskt. 2) de kan inte plötsligt blivit askassa fotbollsspelare. 3) knappast kan väl inte alla ha fått en "normal" formsvacka på exakt samma gång (och med "normal" menar jag att alla tappar formen ibland). Så, om man utgår från att det är en kollektivt mentalt förfall - var kan detta ha sin rot? Utifrån de knapphändiga uppgifter vi har att spekulera utifrån? Jag tolkar det som det har uppstått ett tomrum som man inte lyckats fylla på det sätt man från början trodde. Ingenting flyter. Och jag tror Valverdes förklaringsmodell - både inför sig själv och inför gruppen - har varit: var bara lugna, det kommer börja flyta igen. Men inte mycket händer! Och när jag betänker hur perfekt Herrera var i den rollen, som spindeln i nätet, med sin fantastiska spelintelligens som vägde upp Susaetas och Muniains fotbollshuvuden (och fick dem att göra det de gjorde bäst), och som dessutom klistrade ihop dubbelsexorna, så är det bara att inse hur mycket han saknas. Med detta sagt, och med det jag sagt innan, så är det klart att det går att komma runt detta och lösa problemet. Men inte genom att försöka ersätta Herrera rakt av med en annan spelare (iaf inte den tunge Benat) utan istället erkänna att organisationen måste läggas om.
Athletic PedroYeste
2014-10-01 23:22
Köper inte riktigt Herrera resonemanget då man spelade bra hela hösten då Ander var direkt dålig och byttes ut tidigt eller var petad i många matcher. Det är djupare än så...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Tzara
2014-10-01 17:56
@jupero:


Att det gick bra mot Napoli tolkar jag snarare som om entusiasmen fanns kvar sedan förra säsongen, en tro på att det kommer gå som förut. Det har visat sig många gånger förut i lag som förlorat sin mest tongivande spelare att strukturen finns kvar en kort tid efter, man lyckas nästan producera lika bra en kort tid, för att sedan mer och mer gröpas ur. Verkligheten kommer ikapp.Athletic jupero
2014-10-01 17:25
jag tror inte att den enkla förklaringen heter herrera, den enda som kan få godkänt är väl laporte och i viss mån toquero som levererar varje gång. utifrån sin förmåga. att de flesta underpresterar är oroande, och det måste finnas en annan förklaring. vi saknar herrera i den sista 1/3 av planen och hans kreativitet. vi slog dock ut napoli i kvalet utan herrera.
Athletic Tzara
2014-10-01 15:31
Vi kan glädja oss åt att Villalibre avgjorde för Juvenil mot BATE igår!

Om Athletic bara lyckas hålla nere siffrorna mot Real på söndag så kommer ett litet uppehåll som Athletic så väl behöver. Spelarna och Valverde verkar överens efter matchen igår om att det är kris och skyller inte ifrån sig på något. "Men vi måste bara fortsätta kämpa. Och nu finns lite tid för eftertanke". Jo, det är sant. Men vad betyder det konkret?

Om säsongen startade på en ganska hög nivå (jag tänker på Napoli-matcherna) har det sannerligen gått spikrakt neråt efter det. Det ser värre ut för varje match. Givetvis är en grundläggande förklaring att Herrera försvann, och att Valverde hoppats att Beñat skulle kunna fylla hans skor och kunna fortsätta med förra säsongens framgångsrika taktiska recept. Nu har man inte bara förlorat en otrolig fotbollsspelare, utan fått in en helt annat spelartyp som förändrar hela lagets dynamik. Alla är överens om att Rico-Iturraspe var fantastiska förra året, inte bara var för sig, utan som enhet. Vad man nog glömmer är hur mycket Ander hjälpte de två, inte bara med att skapa offensiva ytor åt dem, utan också genom sitt uppoffrande defensiva arbete. Han länkade ihop lagdelarna på ett fantastiskt sätt. Han var spindeln i nätet, han var ingenjören. Vad händer med ett bygge när man förlorar sin ingenjör? Ursäkta klyschorna.

Nu är Rico-Iturraspe som spöken. Den styrka och intensitet de utgjorde förra året är söndersmulad. Enheten raseras inifrån. Oro. Stress. Sterilitet.

Valverde har ju desperat försökt allt möjligt. Nu gäller det nog, som han säger, att sätta sig ner och tänka lite. Få perspektiv. Ska man fortsätta på den inslagna vägen? Ska man ta till drastiska åtgärder och byta spelsystem? Försöka få in ungt blod? Ska Valverde till och med gå? Det vore verkligen en idiotiskt drastisk åtgärd av Urrutia!

Laget var för övrigt som bäst när Token kom in igår.

Aupa Athletic! Aupa Valverde! Aupa Token!
Athletic jupero
2014-10-01 07:46
vad amatörmässigt vi spelar nu. "står på hälarna" i försvaret, jobbar bara en och en i press spelet, de andra tittar på och är för sen upp i press. för långt mellanlag delarna ger bort alldeles för mycket ytor. det här grundläggande funkar inte, måste bero på nåt mentalt!!!! dem drunknar nog i sina egna och omgivningarnas förväntningar!!
Athletic Tzara
2014-09-30 23:07
Elva små Bilbaopojkar skulle spela match när dom kom kvart i nio så var dom plötsligt bara tio Tio små Bilbaopojkar försökte spela i sidled en blev uttråkad och gick på bio sen var dom bara nio Nio små Bilbaopojkar hade en medelmåtta Beñat fattade att det var han och bytte ut sig själv sen var dom bara åtta Åtta små Bilbaopojkar försökte skju…. nej, en missade bollen så var dom bara sju etc
Athletic PedroYeste
2014-09-30 22:57
Ahaa är lite statistiknörd ??. Letar efter nån sida som kan ge den typen av info
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: